Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Sommaren (och myggen) står utanför dörren

När sommaren står utanför dörren är det ofta synonymt med varma och ljusa kvällar som inbjuder till utevistelse. Tyvärr kan de goda vibbarna få ett abrupt slut när myggorna svärmar och biter hela familjen.


1.  Tiden på dygnet är avgörande

Det finns vissa tider på dygnet då myggorna är särskilt aktiva. Om du vill undvika att bli biten ska du hålla utkik på när det börjar bli mörkt.

Tidigt på kvällen och ända fram till soluppgången är myggorna på jakt efter blod för att lägga sina ägg. Myggor är särskilt aktiva vid soluppgång och solnedgång, så var extra uppmärksam.


2. Linda in armar och ben

Du har säkert insett att det är dina armar och ben som drabbas särskilt hårt av myggbett. När de små rackarna kommer ut är det därför viktigt att du ser till att täcka din kropp väl.

Synliga och utsatta områden som armar och ben är en bra idé att skydda med långbyxor och tröjor. Du kan också svepa in dig i filtar om det känns mysigare. Det kanske inte verkar självklart att svepa in sig i kläder när det är varmt, men det är nödvändigt för att hålla de små insekterna borta.

Roll on stift till myggbett
Lindrar kliande och irritation från insektsbett
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 99 kr
Försäljningspris 99 kr Ordinarie pris
Roll on stift till myggbett - Lindrar kliande och irritation från insektsbett

3. Myggnätet är din vän i nöden

Ett myggnät är ett effektivt verktyg för att hålla myggorna borta. Som namnet antyder spänns nätet över dig och kan förhindra att myggor biter dig. Det är därför en bra idé att sova under ett myggnät, särskilt om du reser utomlands där myggor kan överföra allvarliga sjukdomar.


4. Välj din plats med omsorg

Det spelar ingen roll var du väljer att tillbringa de varma kvällstimmarna om du vill undvika att vakna upp med kliande bett nästa morgon.

Se till att du inte sitter där det är särskilt fuktigt eller där det finns stillastående vatten, eftersom det är områden där myggor älskar att föröka sig och i allmänhet hänga.


5. Använd myggmedel om skadan är skedd

Även om du vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder är det fortfarande troligt att en mygga kommer att landa på dig. Om du är så olycklig att en mygga ger dig en kliande hälsning finns det lyckligtvis några produkter som kan minimera obehaget. Men kom ihåg att du måste vara medveten om vilka produkter du använder.


+ Ett extra tips

Ett användbart verktyg är Australian Bodycares spot stick baserad på tea tree-olja. Med sin behändiga storlek är den lätt att ha med sig överallt och har en omedelbart lugnande och effektiv effekt.

Roll on stift till myggbett
Lindrar kliande och irritation från insektsbett
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 99 kr
Försäljningspris 99 kr Ordinarie pris
Roll on stift till myggbett - Lindrar kliande och irritation från insektsbett

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram