Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

1. Bli av med bakterier

Det allra bästa sättet att undvika röda rakfinnar är genom förebyggande åtgärder. Och det bästa sättet att förebygga de irriterande knopparna är att angripa bakterierna.
När du rakar dig öppnas dina porer och hårsäckar upp, vilket gör dem mottagliga för bakterier. Det är helt enkelt bakterier som orsakar inåtväxande hårstrån och röda, inflammerade rakfinnar.

Nyckeln till att undvika röda knopar är därför att använda antibakteriella produkter som effektivt motverkar bakterier på huden före, under och efter rakning.

Australian Bodycare har vi satt ihop ett paket med produkter som, precis som alla våra andra produkter, innehåller Tea Tree Oil, som har kraftfulla antibakteriella egenskaper.

Förpackningen innehåller en intim wash, en intimate shave gel och en intim balm, så att du effektivt kan börja skydda din hud både före och efter rakning, där huden är särskilt känslig.


2. Raka inte mot hårstråets rikning

Vid en intimrakning vill många ha en nära och jämn rakning. Det är därför de rakar både med och mot hårstrået. Men kom alltid ihåg att raka MED hårstråets riktning och ALDRIG mot hårstråets riktning. Om du rakar mot hårstråna kommer du att slita för mycket på huden, vilket resulterar i en ojämn intimrakning. Håll lätt i huden när du rakar, men inte så mycket att du drar i huden.

När du rakar är det också viktigt att använda en bra produkt som underlättar rakningen. Här kan du använda intim shave gel från Australian Bodycare. Gelen arbetar tillsammans med bladet, samtidigt som den motverkar bort bakterier så att de inte kan utvecklas till röda knoppar. Rakbladet får hårsäckarna att öppna sig, så det är viktigt att skydda dig mot bakterier även vid intimrakning.

Om du inte tycker att rakningen är tillräckligt nära, skölj av gelen med vatten, applicera ett nytt lager och upprepa proceduren.

Rakgel till intimrakning
Intim rakgel mot röda prickar efter rakning och utslag efter rakning av könshår
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 129 kr
Försäljningspris Från 129 kr Ordinarie pris
Rakgel till intimrakning - Intim rakgel mot röda prickar efter rakning och utslag efter rakning av könshår

3. Undvik strama byxor och underkläder

Det är också viktigt att vara försiktig med huden efter intimrakning. Här är din hud ännu känsligare än den redan är i detta känsliga område. Det är därför du måste se till att ge din hud rätt vård. Använd till exempel Intim balm från Australian Bodycare. After shave återfuktar och vårdar huden, och med tasmansk peppar på formulans lista över naturliga ingredienser kan du lugna och lindra irriterad hud. Huden stärks så att den blir frisk och stark.

Dessutom är det en bra idé att undvika tajta byxor och underkläder efter intimrakningen. Huden mår inte bra av att vara innesluten i åtsittande syntetiska tyger, så det bästa du kan göra för att behålla en bra rakning är att bära löst sittande bomullsunderkläder som låter det känsliga området andas.

Intim Aftershave
Aftershave mot röda prickar efter intimrakning, inåtväxta hår och utslag efter rakning av könshår
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 159 kr
Försäljningspris Från 159 kr Ordinarie pris
Intim Aftershave - Aftershave mot röda prickar efter intimrakning, inåtväxta hår och utslag efter rakning av könshår

4. I händelse av en olycka

Har du glömt att skydda din hud mot bakterieangrepp och har nu fått röda rakfinnar? När skadan är skedd behöver huden tid att läka. Det är därför du inte ska raka dig ovanpå de röda knopparna. Om du gör det kommer infektionen från knopparna att spridas till din hud och du kommer att få ännu fler. Det är därför du bör vänta tills din hud har läkt innan du rakar dig igen.

Under tiden kan du påskynda processen genom att återfukta huden med Australian Bodycares intim balm, som du kan använda för att förhindra röda knoppar nästa gång du rakar dig. Ju renare du håller din hud, desto bättre förutsättningar har den att läka snabbt.


Så undviker du rakfinnar, inåtväxande hårstrån och röda knoppar med rätt produkter:

  1. Tvätta området med Intim Wash för att avlägsna bakterier.
  2. Skölj noggrant med ljummet vatten.
  3. Applicera Intimate Shave Gel, vänta en minut och raka i hårets riktning.
  4. Skölj noggrant med ljummet vatten.
  5. Applicera Intim Balm på området efter rakning.

Om produkterna:

Intim Wash – 200 ml
Before shave använder naturlig Tea Tree Oil för att ge ett effektivt skydd mot rodnad, inåtväxande hårstrån och andra hudproblem efter intimrakning. Den antibakteriella effekten hos Tea Tree Oil motverkar de bakterier som orsakar röda knoppar efter intimrakning.

Intimate Shave Gel – 100 ml
Shave gel innehåller antibakteriell Tea Tree Oil som bekämpar bakterier och håller huden frisk och ren efter intimrakning. Shave gel är en helt genomskinlig rakgel. Det ger dig en bättre överblick över var du rakar dig. Det innebär att du har större chans att undvika smärtsamma skrapningar vid intimrakning.

Intim Balm – 100 ml
After shave minskar risken för rakfinnar, inåtväxande hårstrån och rodnad i samband med intimrakning. Balmen innehåller naturliga aktiva ämnen som allantoin, tasmansk peppar och antibakteriell Tea Tree Oil för att effektivt förebygga obehag efter intimrakning.

Australian Bodycares produkter är dermatologiskt testade, så vi kan försäkra dig om att våra produkter är hudvänliga - även för personer med känslig hud.

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram