Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Längre, lockande fransar med ett ögonfransserum

Hemligheten med vackra ögonfransar med otrolig fyllighet är ett ögonfransserum. Ett ögonfransserum är ett supereffektivt serum med aktiva ingredienser som ger tätare, längre, fylligare fransar. Fransar man lägger märke till. Ögonfransar som får dig att känna dig feminin, vacker och förförande.

Ett serum ger dig längre, tjockare fransar med mörkare färg och en snygg kurva. Serumet får fler ögonfransar att växa ut – tjockare fransar –  förlänger växtfasen – längre fransar – och förlänger perioden innan fransarna faller av – flera fransar.

De innovativa och kraftiga ingredienserna i de olika ögonfransserumen ger, som regel, längre, tätare och kraftigare ögonfransar redan efter 6 – 8 veckor. Kvinnor över hela världen har redan övertygats! Du kan också få de fransar du har drömt om.

Det kunde inte vara lättare att använda och påföra ett ögonfransserum. Du påför ett serum som en normal eyeliner, en gång om dagen, vid hårrötterna på det översta ögonlockets fransar. Gärna på kvällen innan du går i säng och du har rensade ögonlock. En strykning med penseln är nog. Kom ihåg att rensa med en produkt som inte innehåller olja, för det kan förhindra serumet i att verka. Låt det verka i ett par minuter före du använder dina vanliga krämer och hudvårdsprodukter. Det är allt. De första resultaten visar sig efter 6 – 8 veckor, kanske till och med lite tidigare.

 


Vad är ögonfransserum

Serum som vårdar och får dina ögonfransar att växa kallas fransserum. Serumet innehåller ingredienser som stimulerar fransarnas växt, så de blir längre och tjockare.

Hemligheten med ögonfransserumets effektivitet är de aktiva ingredienserna. Ögonfransserum ger naturliga, starka ögonfransar, som är dina egna. Det är därför så många kvinnor älskar ögonfransserum. De fransar du får är naturliga och helt och hållet dina egna. Även om du väljer att använda lösögonfransar, så kommer serumet fortfarande att vara bra för dig, eftersom de stärker dina egna fransar.

De flesta ögonfransserum innehåller e-vitamin, B5, keratin och hyaluronsyra. Förutom det innehåller serumet ofta andra aktiver som stärker håret och gör dem skinande och välhydrerade. En del serum innehåller läkemedlet prostaglandin, som får håret att växa snabbare. Om du använder ett serum med det ämnet, ska du vara uppmärksam på biverkningar om du är gravid eller i behandling med ögonen.


Så använder du ögonfransserum

Ögonfransserum påförs med en applikator, som liknar den du använder till flytande eyeliner. Serumet är genomskinligt och lättflytande. Du ska använda serumet på rensad hud, en till två gånger om dagen, och det ska påföras längs den översta ögonfransens kant. Använd gärna serumet precis före du går i säng.

Det är viktigt att påföra serumet på rena ögonlock utan makeup och du får inte rensa med produkter som innehåller olja. Om du använder en oljehaltig produkt bildar det en yta som serumet inte kan tränga genom. Du får gärna använda ordentligt med serum, så det ser lite vått ut, men se upp med att få det i ögonen, det kan svida lite.

Serumet verkar genom att tränga in i huden, djupt ner i ögonfransarnas rötter och stimulera dem. De välnärda hårsäckarna får otroligt långa och tjocka ögonfransar att växa ut på kort tid. Fransarna blir också ofta mörkare i färgen, det får dina ögon att verkligen ”poppa”.


Är ögonfransserum säkert?

Ett serum är som utgångspunkt säkert att använda. De flesta ögonfransserum använder plantbaserade ingredienser. Men du kan ändå uppleva allergiska reaktioner. Om du får rodnad eller irritation omkring dina ögon ska du kontakta din läkare och sluta använda produkten.

En del ögonfransserum använder läkemedlet prostaglandin. Det är ett ämne som kan ge biverkningar hos gravida och ögonpatienter till exempel i behandling för grå starr, samt patienter i kemo- eller strålbehandling. Tala alltid med din läkare om du är osäker på om du kan använda ögonfransserum.

Vad händer när du slutar använda ögonfransserum?

Många är osäkra på vad som händer med fransarna när du slutar använda serum. Faller ögonfransarna av? Vad händer? Kort sagt, så ja, med tiden förlorar du dina fransar, inte på grund av serumet, men för at fransarna blir utbytta helt naturligt. Det sker för alla och är helt normalt. Men tills det sker, så bevarar du längden och tjockleken.

Så länge verkar ögonfransserum

Om du använder ögonfransserum dagligen kommer effekten typiskt att vara mellan 2 och 3 månader. Du kommer typiskt att kunna se en tydlig skillnad på dina fransar efter 8 veckors bruk, men det är olika från person till person hur snabbt serumet verkar. När du har uppnått önskat resultat kan du upprätthålla effekten genom att använda serum 2 gånger i veckan.


Långa ögonfransar – Så får man längre ögonfransar

Varför har en del kvinnor långa ögonfransar?

Hemligheten med snygga, förförande ögonfransar är att vårda dina fransar väl. Ta bra hand om dem, använd serum och dessa effektiva tips, så får du långa fransar som håller.

Innan du går igång, är det bra att veta lite om hur ögonfransar växer och deras cykel.

Så snabbt växer ögonfransar

Ögonfransar är kvinnors naturliga ”accessory” som ramar in ögonen och är något av det mest förförande och feminina en kvinna har. Många kvinnor upplever ögonfransar som knäcker eller faller av. Men det är faktiskt helt normalt, för det är en del av fransarnas naturliga växtcykel.

Allt vårt hår, även fransarna, blir utbytta i loppet av ett år. Så även om man plötsligt skulle tappa alla sina fransar, till exempel i en brandskada, så växer de alltså ut igen, precis som allt annat hår. Sammantaget tar det mellan 4 och 8 veckor innan en ögonfrans har vuxit helt ut. Det är också därför du först kan se den fulla effekten av ögonfransserumet efter den tiden.


Sköt om dina ögonfransar – Undgå dessa 5 fel som skadar ögonfransar

När det nu tar ögonfransar rätt länge att växa ut, är det mycket synd om du skadar dina fransar, för så går det ju 2 månader innan de har vuxit ut igen. Sköt därför om dina fransar! Här är 5 av de vanligaste felen som skadar ögonfransarna.

1: Du böjer dina ögonfransar med mascara på

Om du vill böja dina fransar, så gör det endast utan mascara på. Mascara gör nämligen att fransarna blir styvare och går det lättare av. Använd därför din ögonfransböjare före du tar på mascara. Om du vill ha lite extra böjning som håller, så kan du värma upp ögonfransböjaren med en hårfön i en minut först.

2: Du sover med mascara på

Det är ju inte alltid man får av mascaran före sängtid. Men dina fransar mår riktigt dåligt av det, för de är extra utsatta när de når kudden. Så få av mascaran och ge dem lite fukt i form av ögonfransserum eller använd resterna av din kräm och stryk med fingrarna över fransarna.

4: Du använder lösögonfransar

Konstgjorda fransar är hård kost för dina egna fransar. Vikten i sig själv kan få ögonfransarna att gå av, om du använder konstgjorda fransar ofta. Så det är en god idé att begränsa användandet till speciella tillfällen. Om du ofta använder lösögonfransar är ögonfransserum helt nödvändigt, eftersom det stärker dina fransar, inte bare på längden men också i tjockleken.

3: Du använder vattenfast mascara

Vattenfast mascara är mycket mera hållbar än vanlig mascara, men det gör också att dina fransar torkar ut och så är den också svårare att få av igen utan att använda ett makeupborttagningsmedel med olja. Just olja får det inte finnas på dina fransar om du vill använda ett ögonfransserum, för oljan bildar ett lager som serumet inte kan tränga genom.

5: Du tar av mascaran fel

Det finns ett riktigt sätt att ta av mascara på och många fel. Det bästa sättet är att lägga en vaddrondell med makeupborttagning på dina stängda ögon i 15 sekunder. Upprepa två gånger. Du kan med fördel använda ett makeupborttagningsmedel som är menat till ändamålet. Det mjukgör mascaran, så du kan ta bort den med milda, nedåtgående strykningar. Inte skrubba!


Konstgjorda fransar och ögonfransserum

Fråga din kosmetolog om råd – och du kommer att få svaret att ögonfransserum är ännu viktigare med konstgjorda fransar. De två passar nämligen riktigt bra ihop. Du stärker dina egna fransar, så dina extensions inte skadar dem.

Eyelash extensions är mycket populära bland många kvinnor, som gillar att vakna med bambi-fransar och inte behöva använda mascara – eller ta av mascaran! Det är lätt, det fungerar och det ger snygga fransar, men det finns också några nackdelar. Inte minst är konstgjorda fransar hårda mot dina egna fransar. Bara de konstgjorda fransarnas vikt är faktiskt tillräckligt för att bryta av dina egna fransar.


3 tips till långa fransar

Vi har talat om hur du sköter bra om dina fransar så du har långa, tjocka fransar, men behöver du lite extra så får du här 3 bra tips.

1: Använd en ögonfransböjare

Böj ögonfransarna tre ställen, där du börjar inne och arbetar dig ut: Helt inne vid ögonlocket (akta så du inte får tag i huden), mitt på fransen och så slutligen 1 till 2 millimeter från spetsen. Akta att inte trycka för hårt, för då kan fransarna gå av. Kör hellre en omgång mera tills böjen håller. Och böj naturligtvis bara rena fransar utan mascara.

2: Rita med ögonpenna mellan franshåren

Rita helt ner mellan franshåren med en brun, svart eller grå ögonpenna. Efteråt tar du en bomullstopp och stryker längs fransarna så det bara finns färg mellan håren. Du kommer nu att kunna se effekten, som skapar en illusion av tjockare fransar.

3: Använd ögonfransserum

Vi har redan talat om ögonfransserum, men det får ännu en rekommendation. Ögonfransserum ger längre, tjockare och naturliga fransar. Det sista är viktigt, för det är dina egna fransar, inga konstgjorda. Men även om du väljer att använda konstgjorda fransar, kommer du att ha fördel av ögonfransserum, eftersom det gör dina fransar starkare. Så går de inte så lätt av.

Ansiktstvätt mot finnar
Daglig ansiktsrengöring mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 159 kr
Försäljningspris Från 159 kr Ordinarie pris
Ansiktstvätt mot finnar - Daglig ansiktsrengöring mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy
Toner ansikte med Tea Tree Oil
Djuprengörande tonic för daglig användning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 129 kr
Försäljningspris Från 129 kr Ordinarie pris
Toner ansikte med Tea Tree Oil - Djuprengörande tonic för daglig användning
Ansiktskräm med Tea Tree Oil
Mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 169 kr
Försäljningspris Från 169 kr Ordinarie pris
Ansiktskräm med Tea Tree Oil - Mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram