Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Produkterna från Australian Bodycare:

  • innehåller den 100 % naturliga ingrediensen tea tree oil, som håller hög farmaceutisk kvalitet
  • är säkerhetsgranskade av experter på ett oberoende laboratorium
  • är dermatologiskt testade och bedöms vara hudvänliga

Tea Tree Oil – en ren naturprodukt

Ren tea tree oil, som tillsätts i alla våra produkter, kommer från Australien. Originalingrediensen tea tree oil kommer från teträdet Melaleuca Alternifolia, som bl.a. växer i den sydöstra delen av Australien där klimatet är mycket speciellt.

I dag odlas träden också på andra ställen i världen, men originaloljan med bäst dokumenterad kvalitet kommer från träden i Australien. Australian Bodycare använder därför uteslutande tea tree oil från Australien, eftersom den är hudvänlig och håller hög kvalitet.

Vi ställer höga krav på oljan vi använder i våra produkter. Vi har särskilda specifikationer och kräver att den rena tea tree oil som vi använder lever upp till kraven till 100 %.

Vi får därför detaljerad information från våra leverantörer om varenda leverans av olja som vi tar emot så att vi kan säkra på att oljan lever upp till våra höga krav. För att vara 100 % säkra på oljans kvalitet analyseras den också på ett laboratorium innan vi tillsätter den till vår problemlösande hudvård. 

Ren och naturlig tea tree oil innehåller parfymämnena limonen, linalool och geraniol, som förekommer naturligt i oljan.

Du kan läsa mer om tea tree oil, dess ursprung och oljans goda egenskaper i artikeln här.


Hög kvalitet från Australien

Vi använder enbart tea tree oil från Australien. Teträdet som oljan utvinns från odlas också på andra platser i världen, bl.a. i Asien och Afrika. Hos Australian Bodycare använder vi dock bara olja som är utvunnen från teträden som växer i Australien, eftersom vi då kan vara säkra på att få den höga, farmaceutiska kvalitet, som gör tea tree oil lämplig att använda i problemlösande hudvård.

Det är bara i det mycket speciella och fuktiga klimatet i den sydöstra delen av Australien som teträden har optimala växtvillkor. Därför använder vi självklart enbart tea tree oil från den delen av Australien i våra produkter.

Tea tree oil är stjärnan i alla våra produkter och därför kompromissar vi heller inte med kvaliteten. Vi testar själva oljan när vi tar emot den så att vi kan säkerställa att den lever upp till våra höga krav.

Om du vill veta mer om tea tree oil och dess ursprung i Australien, kan du läsa mer här.


Innehåll av Tea Tree Oil i Australian Bodycare-produkter

Vi tillsätter precis den mängd tea tree oil som är nödvändig för att säkra produkternas rengörande och hudvänliga effekt. Tea tree oil är en mycket effektiv naturprodukt och bara en liten mängd gör stor skillnad.

Innehållet av tea tree oil varierar från produkt till produkt. Produkterna innehåller upp till 2 % ren och naturlig tea tree oil, som säkrar produkternas effektivitet för olika hudproblem.


Säkra produkter

Det är ett lagkrav att alla kosmetiska produkter går igenom en säkerhetsbedömning innan de kommer ut på marknaden. Personen som bedömer produkternas säkerhet och skriver under rapporten ska ha en akademisk examen inom exempelvis toxikologi, medicin, eller liknande.

Säkerhetsbedömningen innehåller bl.a. en toxikologisk bedömning av varje enskild ingrediens, hudabsorption, mikrobiologisk kvalitet, osv.

Vi samarbetar med konsulthuset Mediator när våra produkter ska klara säkerhetsbedömningar så att vi säkrar att alla regler och krav uppfylls. Våra säkerhetsbedömningar och tester utförs på oberoende laboratorier, t.ex. Charles River i Frankrike.

Alla produkter undersöks också noggrant och bedöms vara säkra för människors hälsa innan de kommer ut på marknaden.

Vi gör också ett dermatologiskt test på alla produkter, som garanterar att de är hudvänliga och kan användas av alla hudtyper – även känslig hud. 


Hudvänliga produkter för alla hudtyper

Du kan vara helt säker på att våra produkter är hudvänliga. Produkterna från Australian Bodycare klassificeras som hudvänliga i det oberoende dermatologiska testet, som alla produkter genomgår innan de kommer ut på marknaden.

Det dermatologiska testet undersöker hudens tolerans för en kosmetisk produkt och görs av utbildade dermatologer på ett oberoende testcenter. Vi har bl.a. fått dermatologiska tester utförda på laboratoriet Hamilton International.

50 testpersoner med olika åldrar, kön och hudtyp (varav 25 personer med torr, atopisk och känslig hud) får ett prov av produkten placerad på huden, som därefter täcks med plåster i 48 timmar. Om huden inte reagerar kan produkten klassificeras som hudvänlig.

Alla produkter från Australian Bodycare har genomgått ett dermatologiskt test och alla är klassificerade som hudvänliga. Även för personer med känslig hud.

Våra registrerade reklamationer visar också en tydlig bild av att våra produkter passar alla hudtyper. Vi registrerar alla reklamationer som vi tar emot och reklamationsprocenten är mycket låg. Det är väldigt sällan vi får reklamationer som handlar om hudirritation.

Hudirritation beror inte nödvändigtvis på en negativ reaktion på parfymämnena limonen, linalool eller geraniol, som förekommer naturligt i tea tree oil, utan kan också bero på överkänslighet för produktens övriga ingredienser. 


Vill du veta mer?

Om du vill dyka ner i de tester och analyser som har gjorts av våra produkter hittar du en länk till dem här. De är ganska tekniska och det finns också en länk i sammanfattningen om du bara är intresserad av att läsa den.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@australian-bodycare.com. Vi svarar gärna på dina frågor om du funderar över något. Vi besvarar kundfrågor alla vardagar så du får snabbt svar från oss.

100 % ren Tea Tree Oil från Australien
Bekämpa orenheter med naturlig Tea Tree–olja av hög farmaceutisk kvalitet
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 89 kr
Försäljningspris Från 89 kr Ordinarie pris
100 % ren Tea Tree Oil från Australien - Bekämpa orenheter med naturlig Tea Tree–olja av hög farmaceutisk kvalitet

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram