Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Fakta

Det allra bästa sättet att undvika röda rakfinnar är att förebygga. Och det bästa sättet att förebygga dessa irriterande rakfinnar är att angripa bakterierna.

Varför du får rakfinnar
När du rakar dig öppnas porerna och hårsäckarna, vilket gör dem mottagliga för bakterier. Det är helt enkelt bakterier som orsakar inåtväxande hårstrån och röda, inflammerade rakfinnar.


1. Före rakning

Det här behöver du veta: 
Allt handlar om att få en bra start. Det är avgörande för rakning utan prickar att du använder en intimtvätt före rakning med ett antibakteriellt medel som effektivt motverkar bakterier i det område du vill raka.

Video: Så undviker du röda knottror

Gör inte det misstaget:
Hoppa över förarbetet. Om du börjar raka dig utan att ta bort de bakterier som orsakar röda prickarna kommer du garanterat att få röda prickar efter rakningen.


2. Under rakningen

Det här behöver du veta: 
Du behöver en rakgel som effektivt bekämpar bakterier och gör rakningen smidigare. Gelén arbetar med rakbladet och bekämpar samtidigt bakterier så att de INTE utvecklas till röda prickar. Rakbladet får hårsäckarna att öppna sig, så det är viktigt att skydda sig mot bakterier även vid intimrakning.

Gör inte det misstaget:
Raka dig aldrig på torr hud utan att använda rakgel. Om du gör det drar du i huden istället för att glida över den. Detta sliter på huden och gör den mer mottaglig för bakterier och rodnad.


3. Efter rakning

Det här bör du veta: 
Du måste vara försiktig med din hud efter intimrakning. Din hud är ännu känsligare än den redan är i detta känsliga område. Det är därför du måste se till att ge din hud rätt vård. Använd till exempel Intim Balm från Australian Bodycare. Balmen återfuktar och vårdar huden, och med tasmansk peppar på ingredienslistan över naturliga ingredienser kan du lugna och lindra irriterad hud. Huden stärks så att den blir frisk och stark.

Gör inte det misstaget:
Gör inte misstaget att lämna det viktigaste till sist. När rakningen är klar finns det fortfarande utrymme för bakterier om du inte avslutar rakningen med en behandling som vår Intim Balm, som effektivt motverkar bakterier. Om du gör detta tar du bort de sista bakterierna som kan ha orsakat röda prickar.


Så här genomför du de 3 stegen ovan

  1. Tvätta området med Intim Wash för att avlägsna bakterier.
  2. Skölj noggrant med ljummet vatten.
  3. Applicera Intim Shave (rakgel), vänta en minut och raka i hårstrånas riktning.
  4. Skölj noggrant med ljummet vatten.
  5. Applicera Intim Balm på området efter rakning.

Om produkterna:

Intim Wash - 200 ml
Intim Wash innehåller naturlig Tea Tree Oil, mjölksyra och C-vitamin från kakaduplommon för att ge ett effektivt skydd mot rodnad, inåtväxande hårstrån och andra hudproblem efter intimrakning. Mjölksyran rengör och fräschar upp huden, medan den antibakteriella effekten av Tea Tree Oil motverkar de bakterier som orsakar rodnad efter intimrakning.

Intim Shave - 100 ml
Intim Shave innehåller antibakteriell Tea Tree Oil som bekämpar bakterier och håller huden frisk och ren efter rakning. Intim Shave är en helt transparent rakgel. Detta ger dig en bättre överblick över var du rakar dig. Det innebär att du har större chans att undvika smärtsamma missöden vid intimrakning.

Intim Balm – 100 ml
Intim Balm minskar risken för rakfinnar, inåtväxande hårstrån och rodnad vid intimrakning. Balmen innehåller naturliga aktiva ämnen som allantoin, tasmansk peppar och antibakteriell Tea Tree Oil för att effektivt förebygga obehag efter intimrakning.

Australian Bodycares intimprodukter är pH-reglerade för intim användning och dermatologiskt testade, så vi kan försäkra dig om att våra produkter är hudvänliga - även för personer med känslig hud.

Australian Bodycares produkter finns tillgängliga på apotek, i hälsobutiker och direkt i vår webbshop.

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram