Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

1. Undvik bakterier på huden

Vid intimrakning är det lätt att få röda och kliande knoppar på huden strax efter rakningen. Dessa röda knoppar är också kända som rakprickar och orsakas av bakterier som tränger in i hudens porer.

Att hålla huden ren är därför den viktigaste delen av en lyckad intimrakning utan röda knoppar. I duschen, innan du rakar dig, bör du därför tvätta dig med den tvätt som ingår i detta kompletta intimrakningspaket för män.

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning

Alla produkter innehåller Tea Tree Oil, som effektivt bekämpar bakterier. Tvätten rengör effektivt huden från bakterier med naturliga aktiva ämnen och gör huden redo för rakning.

När du ska raka dig är det också viktigt att värma upp huden med varmt vatten. Det mjukar upp både hud och hår och gör det mer följsamt inför rakningen.

Skölj slutligen huden noggrant och använd förpackningens intim balm, som snabbt lugnar och kyler den känsliga huden efter rakningen så att den känns fräsch och välmående. Dessutom ger after shave din hud den bästa näringen. Intim balm återfuktar på djupet för att stärka huden och göra den extra motståndskraftig. Den är lämplig för alla hudtyper - även den mest känsliga huden.


2. Rakapparaten bör inte delas

För en vacker och nära intimrakning, kom ihåg att din rakhyvel/ rakapparat är personlig. Det betyder att du inte kan dela den med någon annan - inte ens din partner. Vi har alla en bakterieflora på huden, och om du delar rakhyvel med andra kan du få in främmande bakterier i hårsäckarna och få flera rakfinnar.

Kom också ihåg att använda en vass och ren rakhyvel när du rakar dig. Ett slött blad skadar och sliter på huden så att du får skärsår och röda knoppar. Innan du rakar dig ska du applicera en Intim Shave från Australian Bodycare, som liksom Australian Bodycares övriga produkter innehåller Tea Tree Oil för att motverka de bakterier som orsakar röda knoppar. Intim shave är genomskinlig, så du har full kontroll över din intimrakning och bladet glider lättare mot den ömtåliga huden i intimområdet.


3. Använd rena, effektiva produkter

Även om parfym doftar gott är det tufft för huden att utsättas för den starka alkohol som parfym innehåller. Därför är det viktigt att ta hand om huden före, under och efter intimrakning med vårdande och stärkande produkter. Alla våra produkter är dermatologiskt testade och är därför lämpliga för känslig hud. Med Tea Tree Oil som en av de viktigaste aktiva ingredienserna i Australian Bodycare får du effektiv vård för din hud före, under och efter rakning, samtidigt som du effektivt motverkar de bakterier som orsakar röda rakfinnar.

Eftervården glöms ofta bort, men den är lika viktig. Huden är extra ömtålig efter rakning och därför fortfarande utsatt för bakterier. Använd t.ex. en intim balm som är särskilt bra på att återfukta och hålla hårsäckarna rena, så att huden förblir len och vacker efter rakningen.


Bonustips: Raka dig inte före sport

Även om du kanske kan raka ditt intima område precis innan du går till gymmet, är det en dålig idé. Efter rakning är dina hårsäckar mer öppna och därför mer mottagliga för bakterier. Svett är inte sterilt och innehåller en hel del bakterier som kan krypa in i hårsäckarna och ge dig irriterad hud och röda, inflammerade knoppar. Det är därför du alltid ska vänta med att raka dig tills du har avslutat ditt träningspass.


Varför du får röda knoppar efter intimrakning

Om du inte har insett det ännu, vill vi gärna göra dig uppmärksam på det en gång till. Du får röda knoppar efter intimrakning eftersom dina hårsäckar och porer öppnar sig och blir infekterade med bakterier. Det är en slags inflammation, vilket är anledningen till att de röda knopparna ibland ser ut som små finnar.

Så när det gäller att uppnå en ren och vacker intimrakning är det viktigt att ha rätt utrustning och produkter för att upprätthålla en hygien som kan bekämpa bakterier. Tack vare Tea Tree-oljans antiseptiska egenskaper är den oumbärlig i kampen mot röda rakfinnar - och produkter med detta antibakteriella medel garanterar en perfekt intimrakning.


Så här undviker du rakprickar, inåtväxande hårstrån och röda knoppr med rätt produkter:

1. Tvätta området med Intim Wash för att avlägsna bakterier.

2. Skölj noggrant med ljummet vatten.

3. Applicera Intim Shave, vänta en minut och raka i hårets riktning.

4. Skölj noggrant med ljummet vatten.

5. Applicera Intim Balm på området efter rakning.

Om produkterna:

Intim Wash - 200 ml
Intim Wash innehåller naturlig Tea Tree Oil som ger ett effektivt skydd mot röda knoppar, rodnad, inåtväxande hårstrån och andra hudproblem efter intimrakning. Den antibakteriella effekten hos Tea Tree Oil motverkar de bakterier som orsakar röda knoppar efter intimrakning.

Intim Shave – 100 ml
Intim shave innehåller antibakteriell Tea Tree Oil som bekämpar bakterier och håller huden frisk och ren efter intimrakning. Intim shave är en helt genomskinlig rakgel. Det ger dig en bättre överblick över var du rakar dig. Det innebär att du har större chans att undvika smärtsamma skrapningar vid intimrakning.

Intim Balm – 100 ml
Intim balm minskar risken för rakfinnar, inåtväxande hårstrån och rodnad i samband med intimrakning. Balmen innehåller naturliga aktiva ämnen som allantoin, tasmansk peppar och antibakteriell Tea Tree Oil för att effektivt förebygga obehag efter intimrakning.

Australian Bodycares produkter är dermatologiskt testade, så vi kan försäkra dig om att våra produkter är hudvänliga - även för personer med känslig hud.

Australian Bodycare-produkterna finns tillgängliga på apoteket och direkt i vår webbshop.

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram