Innehållsförteckning

  • Hem
  • /
  • Guides
  • /
  • Röda torra och spruckna händer – använd kräm till fuktvård

Röda torra och spruckna händer – använd kräm till fuktvård

Du är mer utsatt för att få torr hud på händerna när det är kallt väder. Klimatet är torrt både ute och inne, där man har skruvat upp elementen ordentligt. Det är därför en riktigt god idé att du också använder en kräm till torr hud på händerna. Använd också krämen förebyggande när huden har blivit normal och mjuk igen. Så du undgår sprucken hud och röda händer i framtiden.

» Gå direkt till behandling

Har du inte tid att läsa hela artikeln?

Innehållsförteckning

När din hud på händerna torkar ut, försvinner den naturliga barriär som skyddar mot fukt utifrån. Torra händer är alltså extra sårbara när du går runt i regn, snö eller slask, eller om du på annat sätt utsätter händerna för vatten.

Resultatet kan vara spruckna, röda och svidande händer – kanske t.o.m. med små sår.


3 goda råd mot torra och spruckna händer

Om du vill undgå torra händer kan du använda dessa tre tips. Så skyddar du dina händer mod sprickor, rodnad och grovhet.

  1. Börja med en grundlig exfoliering av dina händer med – Body Scrub
  2. Använd sedan en mild tvål utan parfym – Hand Wash
  3. Tillför därefter händerna fukt med en bra handkräm – Hand Cream

Resultatet efter 2 veckors användning av Hand Cream & Hand Wash

Resultatet efter 2 veckors användning av australian bodycare Hand CreamResultatet efter 2 veckors användning av australian bodycare Hand Cream

11%
Hand care

Handpaket mot torra, spruckna och ömtåliga händer

5.0
Rated 5.0 out of 5 stars
12 Recensioner

Två produkter för daglig vård av torra händer m...

249 kr279 kr

Hemlagad natt-kur till torra händer

Om du vill ge dina torra händer extra fuktvård kan du smörja in händerna i en fet kräm innan du ska sova. Du kan bland annat använda vår Foot Cream eller Heel Repair till att vårda dina spruckna och torra händer.

Smörj ett ordentligt tjockt skikt på händerna och ta på ett par bomullshandskar så krämen kan få tid att tränga in i huden utan att du smutsar ner sänglinnet.

Foot care

Intensiv hälkräm med 25% urea för torra spruckna hälar

4.7
Rated 4.7 out of 5 stars
98 Recensioner

Har du problem med torra fötter, hälar med spru...

Från 169 kr
Foot care

Fotkräm med 10% urea mot torra fötter

4.7
Rated 4.7 out of 5 stars
116 Recensioner

Vill du ha mjuka och läckra fötter? Foot Cream ...

Från 149 kr

Har jag eksem?

Om du redan har använt en bra fet kräm på dina händer i längre tid och om du fortfarande har torr hud och klåda på händerna, kan problemet vara något annat än saknande fukt till huden. Du lider kanske av eksem. Då är det en god idé att du kontaktar din egen läkare och blir undersökt för eksem.

Om du har eksem, kan vi rekommendera produkterna från Astion Pharma. Här hittar du produkter mot eksem och till daglig vård av eksem och psoriasis.


Varför får jeg torr hud på händerna?

Tör hud beror på att det saknas vatten i det översta skiktet på huden. Det heter epidermis. Fettinnehållet i överhuden är det som hjälper med att hålla på fukten.

Du kan få torr hud på händerna i kortare eller längre perioder. Det kanske är så illa att din hud på händerna spricker och blir röd.

Det kan också börja klia på dina händer när huden saknar fukt. För att lösa problemet kan du använda en bra kräm till daglig fuktvård – gärna flera gånger om dagen och speciellt efter att du har tvättat händer.


Vad kan jag göra åt torra händer?

Det är viktigt att tillföra din torra hud på händerna rikligt med fukt. Det kan du göra med en fet, närande och fuktgivande kräm. Dessutom kan du se på de tvålar och tvättprodukter du använder, vad de innehåller. Du kan eventuellt byta till mildare och mer hudvänliga produkter.


Vad är den vanligaste orsaken till att jag får torr hud på händerna?

Det kan finnas många orsaker till torr hud på händerna. Äldre människor och människor med allergi, eksem eller astma är speciellt utsatta för att få torr hud på händerna. Det samma är du om du ofta tvättar händer, exempelvis i förbindelse med ditt arbete. Vädret har också stor betydning. Blåsande och kallt vinterväder är hårt för din hud på händerna.


Kan torr hud på händerna ge klåda?

Torr hud på händerna kliar för det mesta, och det är inte bra för din hud när du kliar dig. Det kan på sikt ge tjockare och mörkare hud. Därför är det mycket viktigt att du får bukt med den torra och kliande huden på dina händer. Problemet försvinner inte av sig själv.


Vad gör du när du får torra händer av handtvätt?

Det är hårt för huden om du tvättar dina händer mycket ofta. Du kan till exempel ha ett jobb, där det är nödvändigt. Då är det viktigt att välja en mild tvål utan alkohol och kemiska ämnen. Kom också ihåg att smörja händerna ofta med en bra och vårdande handkräm efter varje handtvätt.


Skonsam handtvätt

Skona dig själv från grov, smärtande vinterhänder genom att reducera förlusten av hudens oljor. Använd en mild handtvål och skölj i ljummet vatten – två små saker som kan göra en stor skillnad.

Kom också ihåg att badda händerna torra, vilket är mer skonsamt för huden än att ge dem en ordentlig tur med en frottéhandduk. Följ gärna upp med en vårdande handkräm genast efter.


Skydda dina händer när du städar

Det är en god idé att använda ett par rengöringshandskar när du städar, så du skyddar dina händer mot vattnet och uttorkning. Handskarna fungerar också som en sköld mot parfym och andra ämnen i rengöringsmedlet som kan vara hårda för din hud.

Du kan också med fördel använda ett par tunna bomullshandskar innerst, som kan suga upp den fukt som naturligt uppstår om du använder gummihandskar i längre tid när du ska i få bukt med smutsen i hemmet.


Fuktvård till dina torra händer

Du kan använda vår Hand Cream med naturlig australiensisk Tea Tree Oil till den dagliga fuktvården om du har mycket torra och spruckna händer.

Hand Cream tränger snabbt in i huden och efterlämnar dina händer fuktiga länge utan att klistra.

Du kan också kombinera Hand Cream med vår Body Wash till handtvätt. En mild och skonsam tvål som tvättar huden effektivt ren med sina naturliga, antibakteriella ämnen, som förhindrar bakterier från att sätta sig fast i huden.

11%
Hand care

Handpaket mot torra, spruckna och ömtåliga händer

5.0
Rated 5.0 out of 5 stars
12 Recensioner

Två produkter för daglig vård av torra händer m...

249 kr279 kr

Relaterade inlägg

Kluvna toppar
Hårvårdsprodukter

02 October, 2024

Kluvna toppar - orsaker, förebyggande & behandlingsalternativ

Kluvna toppar är ett vanligt problem som påverkar många människor. Hårets toppar delar sig på gru...

Frissigt Hår
Hårvårdsprodukter

02 October, 2024

Guide: 10 Tips för Frissigt Hår

Frissigt hår kan vara en daglig utmaning för många eftersom det kan vara svårt att tämja. Det ten...

Paketpris

Jämförelsepriset är det totala värdet av paketet om du köper varje enhet separat.

Fler kundfavoriter

    Tidigare tittat på

      Handla för 399 kr till för att få fri frakt.

      Fri frakt
      500ml Ansiktsvatten(429 kr)

      Din varukorg är tom!

      100 % Nöjdhetsgaranti

      Full återbetalning om du inte är nöjd

      +16.000 Recensioner

      Betyg "Utmärkt" 4,5/5,0

      Inte nöjd med något? Skicka tillbaka utan frågor! Maila bara till info@australian-bodycare.com så hjälper vi dig.

      Med över 16 000 samlade omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4,5/5 samt fler än 500.000 nöjda kunder, är våra prisbelönta produkter betrodda av tusentals.

      Are you in the right place?

      CA CZ DE DK EE ES FI FR GB GR HR HU IT LT LU LV MC NL NO PL PT RO SE SK US