Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är urea?

Urea är ett av kroppens naturliga ämnen. Urea har flera syften i kroppen. Ämnet bidrar bland annat till att stärka hudens barriärfunktion och det går också in och minskar vattenavdunstningen från huden. Urea kallas också karbamid.

Du kan tillföra mer karbamid till huden med en ureakräm. Det kan bidra till att du får en mer hälsosam och välvårdad hud.


Hur fungerar urea? 

Det är ingen hemlighet att urea är särskilt bra på att vårda och fukta huden. Men hur fungerar det? Och hur kan det vara en fördel att tillföra mer av ett av de ämnen, som naturen redan har utrustat kroppen med? 

Urea är ett av de ämnen som är allra bäst på att tillföra vatten till huden och att binda vattnet i huden. Om man tillför mer urea till huden genom att smörja in den med en ureakräm stödjer man ett av kroppens naturliga ämnen. Det stärker hudens förmåga att binda vattnet i hudens yttersta skikt.

Det är grunden i att man får en genomfuktad och hälsosam hud. 

Vilka hudproblem löser ureakrämer?

Om du lider av torr hud har du kanske redan provat all världens krämer och produkter i ett försök att komma till rätta med problemet. 

Det kan vara väldigt besvärande med torr hud, som man kan få överallt på kroppen. Både i ansiktet och händerna och på fötterna.

En bra ureakräm kan vara bra för torr hud. Urea tillför fukt till huden och det kan bidra till att få bukt med den torra huden som man besväras av.

Fotkräm med 10% urea mot torra fötter
Vårdande fotcreme med 100 % naturlig Tea Tree Oil
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 149 kr
Försäljningspris Från 149 kr Ordinarie pris
Fotkräm med 10% urea mot torra fötter - Vårdande fotcreme med 100 % naturlig Tea Tree Oil

Varför använda urea i krämer?

Urea kan göra underverk för huden. 

Du får mer fukt och det gör att huden ser mer hälsosam och välvårdad ut. Känner du igen känslan av att ha torr hud på händerna eller fötterna så vet du också att en hälsosam och välfuktad hud känns mycket behagligare.

Det finns olika typer av ureakrämer på marknaden:

  • Bodylotion
  • Ansiktskrämer
  • Fotkrämer
  • Handkrämer
  • Andra typer av krämer

Alla krämer innehåller inte lika mycket urea

Det är skillnad på hur hög koncentrationen av urea det finns i de olika krämerna. Man kan både hitta en kräm med ett lågt innehåll av urea på ungefär 5 % och en kräm med en koncentration på ända upp till 25 %. 

Australian Bodycare har ett högt innehåll av urea. Våra ureakrämer innehåller allt från 10 % till 25 % urea. De är därför särskilt effektiva när det gäller att tillföra fukt till huden och att göra den mer hälsosam att se på.

Paket för torra fötter och hälar
Fotkräm och hälkräm med urea och tea tree oil för torra fötter och hälsprickor
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 299 kr
Försäljningspris 299 kr Ordinarie pris 319 kr
Paket för torra fötter och hälar - Fotkräm och hälkräm med urea och tea tree oil för torra fötter och hälsprickor

Fotvård: Skäm bort fötterna med en bra ureakräm

Fötterna är ett av de ställen på kroppen där torr hud oftast uppstår. Det beror på att fötterna utsätts för lite av varje. De bär upp hela vikten varje gång du tar ett steg och de utsätts för olika skor med varierande grad av stöd. 

Det ställs med andra ord krav på en fotkräm som ska hålla fötterna välvårdade och hälsosamma. Med Australian Bodycares fotkräm får du en vårdande ureakräm, som passar för daglig vård av fötterna. Även om de redan har hunnit bli torra.

Fotkräm med 10% urea mot torra fötter
Vårdande fotcreme med 100 % naturlig Tea Tree Oil
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 149 kr
Försäljningspris Från 149 kr Ordinarie pris
Fotkräm med 10% urea mot torra fötter - Vårdande fotcreme med 100 % naturlig Tea Tree Oil

Vårda fötterna lite extra om du har sprickor på hälarna

Om huden på dina hälar redan är väldigt torr kan den lätt spricka och få djupa revor. Det är obehagligt och det ser inte heller så fint ut om man vill ha fötterna i ett par öppna sommarsandaler.

Med Australian Bodycares hälkräm kan du ge hälar och fötter rätt vård. Krämens höga innehåll av urea gör huden på fötterna mjuk och tillför massor av fukt. Använd gärna ureakrämen varje dag för att komma till rätta med spruckna hälar eller för att förebygga.

Intensiv hälkräm med 25% urea för torra spruckna hälar
Heel Repair daglig fuktvård för hälsprickor
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 169 kr
Försäljningspris Från 169 kr Ordinarie pris
Intensiv hälkräm med 25% urea för torra spruckna hälar - Heel Repair daglig fuktvård för hälsprickor

Få sund och välvårdad hud med goda rutiner 

Huden behöver lite hjälp på traven om den ska hålla sig hälsosam och frisk. Brist på fukt är ofta en av de stora syndarna när det gäller trött eller torr hud. Kom ihåg att det aldrig är för sent att komma igång med goda hudvårdsrutiner. Hellre sent än aldrig.

Njut av att skämma bort sig själv och din hud med ureakräm och andra hudvårdsprodukter.

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram