Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask påminner mycket om en kräm; den är kanske bara en smula tjockare i konsistensen. Ansiktsmasken skal smörjas i ansiktet (som en kräm) och därefter sitta som en mask och verka en stund. Typiskt i 10-15 minuter, men det varierar från produkt till produkt.

En ansiktsmask innehåller flera aktiva ingredienser än dina dagliga rensningsprodukter, och det er precis därför, att den kan rensa djupare och göra mer för din hud. En ansiktsmask ska alltså användas som supplement till den dagliga hudvården.

För även om du använder en ansiktsmask, är det fortfarande mycket viktigt att komma ihåg att rensa din hud dagligen, så du får bort smuts, orenheter och eventuell makeup. Det bästa är att rensa huden både morgen och kväll, men verkar det helt omöjligt, så kom i alla fall ihåg rensningen på kvällen, innan du går i säng.


Välj ansiktsmask efter ditt hudproblem

Ansiktsmasker är typiskt gjorda för ett specifikt hudproblem, till exempel finnar, oren hud eller pormaskar. Andra masker är deciderade fuktmasker, som uteslutande fokuserar på att tillföra din hud extra fugt. Välj en ansiktsmask, som passar till just ditt hudproblem – på så sätt får du mest glädje av din mask.

Har du problem med finnar och oren hud, är du naturligtvis uppmärksam på din hud och på att få bukt med problemen. Med en bra ansiktsmask kan du både förbättra huden på kort sikt och förebygga nya utbrott på längre sikt.

Australian Bodycares ansiktsmask är specielt utvecklad till oren hud, finnar, pormaskar och liknande hudproblem. Så står du inte i kampen mot oren hud i ansiktet, och letar du istället efter en deciderad fuktmask, kan du fråga efter en fuktmask, där du normalt köper din ansiktsmask.

Du kan också överväga ett av Australian Bodycares effektiva medel mot torrr hud. Produkterna i denna serie hjälper effektivt huden med att bli återfuktad över hela kroppen, och de innehåller Tea Tree Oil samt andra naturliga produkter, som håller din hud sund och välvårdad.


Ansiktsmask till dig med oren hud, finnar eller pormaskar

När man har finnar och oren hud, har man bara lust att skrubba och rensa huden väl och grundligt! Men se upp med att gå alltför hårt fram, det hjälper inte, utan kan tvärtemot göra dina hudproblem värre. En ansiktsmask ska helt säkert skrubba och rensa, så den tar bort döda hudceller och andra orenheter, men den ska göra det skonsamt, så huden inte förstörs och torkar ut.

Väljer du Face Mask från Australian Bodycare, får du en naturlig och skonsam 2-i-1 rensningsprodukt, som består av en uppfriskande skrubbkräm med fina sandeltränötskal och en djupt rensande ansiktsmask, som ger huden en naturlig peeling.

Samtidigt innehåller Face Mask en rad aktiva botaniska ingredienser och aktiva oljor, som ser till att minska rodnad omkring porerna i huden och hålla huden sund länge efter bruk.

Ansiktsmask med Tea Tree Oil
Djuprengörande lermask mot pormaskar och finnar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 189 kr
Försäljningspris 189 kr Ordinarie pris
Ansiktsmask med Tea Tree Oil - Djuprengörande lermask mot pormaskar och finnar

Vem kan använda en ansiktsmask?

Det är bra för alla att rensa huden, både unga och gamla, män och kvinnor – och oavsett vilken hudtyp du har. Så alla kan alltså ha glädje av en ansiktsmask. Har du problem med finnar och oren hud eller fet hud är det dock extra viktigt att vara mycket noggrann med att rensa och vårda din hud.

I tonåren och precis efter finns det många, som lider av finnar, oren hud och/eller fet hud. Här kan det alltså vara extra smart att använda en bra ansiktsmask med jämna mellanrum, så du inte bara får bort döda hudceller och orenheter, men också förebygger nya utbrott av finnar och pormaskar.

Väljer du till exempel den lerbaserade ansiktsmasken Face Mask från Australian Bodycare, får du en mask, som skonsamt exfolierar huden och tar bort döda hudceller. Samtidigt ser masken till att rense på djupet och dra ut orenheter ur hudens porer. På så vis undgår du att porerna stoppas till, och att det bildas bakterier i porerna, vilket är det som kan utveckla sig till pormaskar, finnar och oren hud.


Hur verkar en ansiktsmask mot oren hud och finnar med Australian Tea Tree Oil?

Med en ansiktsmask får du rensat och skrubbat huden på djupet, och det mår huden bra av. Det gäller inte minst, om du har problem med finnar och oren hud.

Face Mask är en 2-i-1 rensningsprodukt, som dels består av en uppfriskande skrubbkräm med sandeltränötskal och dels av en djuprensande ansiktsmask, som ger huden en naturlig peeling.

Face Mask från Australian Bodycare ser till att ta bort döda hudceller och andra orenheter från hudens översta lager. Det är just den slags orenheter, som kan betyda att hudens porer stoppas till, eftersom talgen inte kan komme upp till ytan och ut. Och kommer det bakterier ner i talgkörteln, vilket kan vara svårt att undgå, kommer det att bildas en inflammation, och så har det uppstått en finne.

Australiensisk Tea Tree Oil, som är en av ingredienserna i Face Mask, är känd för att verka effektivt mot bakterier, och just därför har oljan också en gynnsam verkan mot finnar och oren hud. Det gäller både till behandling av utbrott och förebyggande mot nya utbrott.


Vad innehåller ansiktsmasken från Australian Bodycare?

Face Mask från Australian Bodycare innehåller en lång rad naturliga ingredienser, aktiva oljor och aktiva botaniska ingredienser, som skrubbar och rensar på djupet:

 • Kaolin ser till att absorbera fett och ger en svagt slipande effekt i porerna.
 • Santalum Spicatum Shell Grit är australiensiska sandeltränötskal, som har pulveriserats och silats. Nötskalen hjälper kaolinen med att massera huden och ta bort hudfett från porerna.
 • Caprylyl/Capryl Glucoside är en mild, men effektiv tensid, som hjälper kaolinen med att rensa på djupet.
 • Macademia Nut Oil och Shea Butter Ethyl Esters lägger sig dels på huden och tränger dels lite djupare ner och ger därmed en silkeslen känsla på huden.
 • Glycerin ger en känsla av att huden fortfarande är fuktig efter att ha använt masken.
 • Tea Tree Oil hjälper med att hålla huden sund efter att ha använt ansiktsmasken.
 • 4-Terpineol är utvunnen ur Tea Tree Oil och hjälper med att minska irritation av huden.
 • Bisabolol stöder teträoljan och ger dessutom en söt doft.
 • Microcitrus Australasica Fruit Extract hjälper avstötningen av döda hudceller via naturlig AHA (Alfahydroxsyre, också känd som fruktsyra). Kallas också Caviar Lime.
 • Tasmania Laceolata Fruit Extract minskar hudirritation. Kallas också Tasmansk Peppar.
 • Allantoin lindrar huden och hjälper kontakten mellan Tea Tree Oil och huden.

De många olika aktive botaniska ingredienserna och aktiva oljorna ser till att minska rodnad omkring porerna i huden och att hålla huden sund länge efter att du har använt ansiktsmasken.


Så påför du ansiktsmasken

När du skal använda en ansiktsmask, är det en fördel att stå i badrummet framför spegeln och med tillgång till ett handfat. Du behöver nämligen vatten när masken ska rensas av – och såvida inte du är mycket erfaren i att använda ansiktsmasker, kan det vara en fördel att ha en spegel, så du kan se vad du håller på med.

Att använda en ansiktsmask – steg för steg:

 1. Har du långt hår och/eller pannlugg, så se till att samla håret i en hästsvans eller använd ett hårband eller annat, så du får undan håret från ansiktet och därmed undgår att få håret smort in i ansiktsmask.
 2. Påför ett tunt, men jämnt täckande lager i hela ansiktet. Använd bara fingrarna – det är lättast! Undgå dock att påföra ansiktsmasken helt nära ögonområdet, där huden är extra tunn och känslig.
 3. Låt masken sitta och verka i 10-15 minuter, tills den är helt torr. Låt hellre masken sitta lite för länge än lite för kort.
 4. Skölj ansiktet med ljummet vatten, tills alla rester av masken är helt borta.
 5. Rensa ansiktet med en ansiktstvätt, till exempel Face Wash från Australian Bodycare.
 6. Avsluta behandlingen med en bra och vårdande ansiktskräm, till exempel Australian Bodycare Face Cream.

När du ska använda en ansiktsmask, ska du alltså avsätta lite mera tid än du normalt gör till den dagliga tvätten och vården av huden. Men när du har smort på ansiktsmasken, kan du ju använda väntetiden på att vårda resten av kroppen, eller så kan du kanske gå en runda med dammsugaren, medan masken verkar.

Du kan använda ansiktsmasken en till två gånger i veckan, eller kanske bara en gång i veckan – allt efter behov och temperament. På de dagar, när du inte använder ansiktsmasken, bör du komma ihåg att rensa din ansiktshud med en ansiktstvätt och naturligtvis att smörja in huden med en bra ansiktskräm efteråt.


Video: Så blir du av med Pormaskar i ansiktet


FAQ om ansiktsmasker


Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask är en vårdprodukt, som innehåller flera aktiva ämnen än de dagliga tvättprodukterna till ansiktet. Därför kan du med fördel använda en ansiktsmask en till två gånger i veckan.

Har du problem med finnar och oren hud, är det extra viktigt att rensa och skrubba huden väl emellanåt, så du får bort döda hudceller och andra orenheter från hudens översta lager och därmed undgår tillstoppade porer, som kan utveckla sig till finnar och pormaskar.


Hur tillverkar man en ansiktsmask?

Du kan hitta en lång rad recept på hemlagade ansiktsmasker gjorda med olika naturliga ingredienser och helt utan kemikalier. Har du inte mod på att experimentera med dina egna blandningar, kan du lyckligtvis också hitta färdiga, kemikaliefria ansiktsmasker baserade på naturliga ingredienser.


Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

En ansiktsmask är inte för dagligt bruk, men använd den gärna en till två gånger i veckan som supplement till den dagliga tvätten vården av din hud.


Hur påför man en ansiktsmask?

En ansiktsmask har samma konsistens som en lite tjock kräm, så det lättaste är att använda fingrarna, när du skal påföra den. Använd den i hela ansiktet, men undvik dock att påföra den i ögonområdet, där huden är extra tunn och känslig.


Hur länge ska ansiktsmasken sitta på?

En ansiktsmask ska sitta på huden i 10-15 minuter, så den kan få tid att verka. Tar du av den för fort, hinner den inte verka. Så du får hellre låta den sitta på lite för länge än lite för kort.


Kan man sova med en ansiktsmask på?

Det händer inte något om du sover med en ansiktsmask på, men det finns ingen orsak att göra det, för så länge behöver den inte verka. Om du tycker, du har svårt att få tid att använda en ansiktsmask, så vänj dig till exempel till att använda den, innan du ändå ska göra något annat – surfa på nätet, titta på tv, dammsuga, lacka tånaglar eller något helt annat. Eller använd tiden till at slappna av med en kopp varmt te och en bok.


Produkter Från Australian Bodycare

Ansiktsmask med Tea Tree Oil
Djuprengörande lermask mot pormaskar och finnar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 189 kr
Försäljningspris 189 kr Ordinarie pris
Ansiktsmask med Tea Tree Oil - Djuprengörande lermask mot pormaskar och finnar

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram