Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Hur får man bort finnar snabbt? – Guide för att behandla finnar

När det gäller hudproblem och finnar är det viktigt att rengöra och förse huden med fukt både morgon och kväll – detta är det effektivaste sättet att bli av med finnar.

Vi har en rad skräddarsydda hudvårdsprodukter som gör det lätt att få bukt på finnarna – för båda könen och alla åldrar.

Varje enskild produkt innehåller precis den mängd tea tree oil mot finnar som behövs för att ge en helande effekt på det drabbade området, samtidigt som den är skonsamt mot huden.


Video: Guide för att behandla finnar


Så blir du av med finnar

Tillvägagångssätt

  1. Tvätta det drabbade området med en mild tvål och ljummet vatten. Upprepa morgon och kväll.
  2. Rengör huden ordentligt med en skin tonic som rengör på djupet och avlägsnar fett och smuts. Ansiktsvattnet appliceras morgon och kväll med en bomullstuss.
  3. Vårda huden med att applicera en ansiktskräm som återställer och mjukar upp huden. En ansiktskräm mot finnar hjälper att förebygga uppkomsten av finnar.
  4. Använd en spot stick som bekämpar bakterier effektivt, direkt på finnarna.
  5. Ditt ansikte är i behov av luft och bra hudvård. Använd bara produkter som låter huden andas.

Resultatet efter 4 veckors användning av vårt Face Kit

Ansiktsvård med Tea Tree Oil
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 499 kr
Försäljningspris 499 kr Ordinarie pris 559 kr
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar

Naturens hemliga vapen mot finnar

Om du får en finne, eller många finnar, måste du bara göra någonting åt dem. Naturligtvis kan du klämma ut dem, detta är dock inte något som rekommenderas, eftersom detta kan leda till att ännu fler bakterier kommer in i den redan inflammerade hårsäcken eller körteln.

Hemligheten bakom problemfri hy ligger i Australiens vackra natur, och har varit känd av australiska aboriginer genom generationer – nämligen Tea Tree Oil. Nu har du naturens hemliga vapen tillgängligt hemma i badrummet och kan dra fördel av den i din vardagliga hudvårdsrutin.

Australian Bodycare har utvecklat en rad olika hudvårdsprodukter med tea tree oil som inte irriterar huden och effektivt avlägsnar och förebygger finnar. Den rena, eteriska oljan från Australian Bodycare har en antiseptisk och rengörande effekt, vilket gör den lämplig för bl.a. finnig och oren hud.

Samtidigt håller den huden sund och vacker, och effektivt reducerar risken för att finnar dyker upp igen.


STEG 1: Rengör huden effektivt och bli av med finnarna

För att sätta igång en effektiv behandling mot finnar ska du börja med att använda Australian Bodycare Face Wash. Den verkar i förebyggande syfte och rengör hudens porer skonsamt samt avlägsnar orenheter. Samtidigt öppnar den de tilltäppta hårsäckarna och körtlarna så att innehållet i finnarna kan komma ut.

Slutligen förebygger Face Wash att bakterier bildas och därmed att nya finnar uppstår. Dessutom upprätthåller den hudens naturliga fuktbalans så att huden inte torkar ut.

Ansiktstvätt mot finnar
Daglig ansiktsrengöring mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 159 kr
Försäljningspris Från 159 kr Ordinarie pris
Ansiktstvätt mot finnar - Daglig ansiktsrengöring mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy

STEG 2:

Efter detta använder du Australian Bodycare Face tonic som rengör huden på djupet utan att den torkar ut den, och avlägsnar eventuellt överblivet fett och smuts. Efter behandlingen kommer huden att kännas ren, frisk och mjuk. Tea tree oil motarbetar bakterier från att sätta sig på huden och förebygger därför nya angrepp av finnar och andra former av dålig hy.

Den är också rik på antioxidanter (extrakt av kakaduplommon) som upprätthåller hudens naturliga fuktighetsbalans. Innehåller ej alkohol.

Toner ansikte med Tea Tree Oil
Djuprengörande tonic för daglig användning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 129 kr
Försäljningspris Från 129 kr Ordinarie pris
Toner ansikte med Tea Tree Oil - Djuprengörande tonic för daglig användning

STEG 3:

Slutligen förser du huden med fukt genom att använda Australian Bodycare Face Cream. En näringsrik och fuktgivande ansiktskräm som har en skyddande effekt och hjälper huden att motstå eventuella småsår och skador som kan orsaka problem.

Daglig vård reducerar risken att nya finnar uppstår

Om du vill effektivt minska risken att nya finnar uppstår, krävs det att du regelmässigt vårdar huden i förebyggande syfte. För dagligt bruk rekommenderar vi Australian Bodycare Face Wash morgon och kväll, samt ansiktskrämen Australian Bodycare face cream efteråt för att skydda och ge huden nödvändig fuktighet.

Detta ger huden en skonsam och förebyggande rengöring och skyddande vård, som effektivt hindrar bakterier från att bildas och nya finnar från att uppstå.

Ansiktskräm med Tea Tree Oil
Mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 169 kr
Försäljningspris Från 169 kr Ordinarie pris
Ansiktskräm med Tea Tree Oil - Mot finnar, För normal till fet hud samt blandhy

Snabb lösning mot finnar

Med Australian Bodycare Spot Stick kan du effektivt bekämpa plötsligt uppkommande finnar. Spot Stick mot finnar är ett praktiskt roll-on finnstift som avlägsnar bakterier. På detta vis undviker du risken att få finnar igen. Samtidigt har det en kylande och klådhämmande verkan och är därför en snabb lösning för insektsbett och småsår också.

När Spot Stick appliceras sätts en effektiv helingsprocess igång meddetsamma, och därför förebyggs ytterligare komplikationer. Ha alltid med dig detta stick på resan eller i första hjälpen lådan. Applicera vid behov gärna flera gånger om dagen. Spot Stick kan användas både ovan och under makeupen.

Spot Stick med Tea Tree Oil
Punktbehandling mot finnar, fet och oren hud
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 99 kr
Försäljningspris Från 99 kr Ordinarie pris 299 kr
Spot Stick med Tea Tree Oil - Punktbehandling mot finnar, fet och oren hud

Därför får du finnar

Finnar uppstår därför att hårsäckar och talgkörtlar täpps till på grund av en hormonell obalans, som leder till att hudens produktion av talg ökar. Denna överproduktion av talg kan orsaka att hårsäckar och talgkörtlar blir täppta, och följaktligen bildar den överflödiga talgen pormaskar.

Efteråt, om det nu tränger in bakterier i dessa körtlarna, kommer det att uppstå en inflammation i den tilltäppta hårsäcken eller körteln. Detta leder till att en röd och ofta smärtfylld finne som är full av gult var uppstår.


Produkter Från Australian Bodycare:

Ansiktsvård med Tea Tree Oil
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 499 kr
Försäljningspris 499 kr Ordinarie pris 559 kr
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram