Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

3 tips för intimrakning speciellt för kvinnor + 1 bonus tips

Det är lätt att uppnå en perfekt intimrakning och slippa röda prickar i framtiden!

Det behövs bara en sak:

Att du läser den här guiden från början till slut.

Och att du följer experttipsen som ges i den här guiden.

Det behöver varken vara svårt eller speciellt avancerat att raka sig. De flesta har sin egen rakningsritual och vet hur deras hud reagerar vid olika tillfällen. För exempel när hudirritationer uppstår, och på vilket sätt man undviker dem.

Det finns nämligen ett par saker man måste tänka på, och ett par saker man bör undvika under rakning för att det inte ska uppstå irritationer, röda prickar och andra utslag som man absolut inte vill ha i ansiktet och på benen – och framförallt inte på de intima delarna.


1. Raka bara på ren och fuktig hud

Vanligtvis äger intimrakningen rum under duschen. En anledning är att det är praktiskt, men utan tvekan är den främsta anledningen att området som ska rakas blir fuktigt och rent – både före och efter rakningen.

Om du inte ser till att huden är rengjord och blöt innan du börjar raka finns det inte bara risk att du får en ojämn rakning, utan även skärsår och irriterad hud. Detta händer för att rakhyveln glider svårare på torr hud.

Du kan också ha så pass otur att du får ovanligt många rakfinnar, röda prickar eller inåtväxande hårstrån. Dessa uppstår när rakhyveln överför en mängd olika bakterier in i hårsäckarna som är öppna under rakningen.

Dessa utslag kallas för skäggpest och är irriterande att ha på alla kroppsområden – framförallt på de intima delarna, som man i synnerhet vill hålla rena och mjuka.

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning


2. Rakhyveln är personlig – dela inte med dig den!

Av samma anledning är det absolut nödvändigt att hålla din rakhyvel för dig själv. Även om det är en familjemedlem eller bästa vännen som vill låna rakhyveln bör du känna till att de har annorlunda bakterieflora.  Att använda samma rakhyvel kan vara destruktivt för er båda.

Du kan dock raka dig över hela kroppen med samma rakhyvel, bara du ser till att huden är ren och fuktig innan du rakar.

Vår kropp är nämligen van vid sina egna bakterier och därför bekämpar den de irriterande röda prickarna.


3. Var försiktig med parfym!

Parfym luktar gott, och övertygelsen om att man har en behaglig doft ökar ens självförtroende och gör ens dag vacker. Det är dock viktigt att du uppfattar att huden inte nödvändigtvis är lika entusiastisk som du är. Parfym innehåller alkohol som kan var påfrestande för huden.

Efter rakningen är huden nämligen känslig och i behov av vård. Därför bör du förse huden med både bakteriehämmande medel, föra att hårsäckarna ska hållas bakteriefria, såväl som fuktgivande medel som hjälper huden att reparera sig.

Använd därför hellre en mild lotion som fuktar och rengör, snarare än en som bara luktar gott. Var uppmärksam mot hudirritationer i form av sveda eller smärta som kan orsakas av parfymerade produkter. Om så är fallet kan det vara nödvändigt att byta till mer hudvänliga produkter.

> Hudvänliga produkter för intimrakning


Bonus tips: Raka dig inte innan sportaktiviteter

En av de värsta sakerna du kan göra är att raka dig innan du ägnar dig åt någon sportaktivitet. Om du är mån om att hålla formen bör du veta att det kan vara ganska destruktivt att sporta när hårsäckarna är vidöppna – vilket är fallet efter rakning. Svett är inte sterilt; så när du gympar runt, svettig och nyrakad, kan bakterier smyga sig in i hårsäckarna och skapa alla dessa hudåkommor du helst vill undvika. Vänta därför med rakningen tills all svett har försvunnit.


Följaktligen…

Det bästa du kan göra för din hud, oavsett varifrån hårväxten ska avlägsnas, är att hålla huden bakteriefri både före och efter rakningen och förse huden på det nyrakade området med fukt.

Om du inte föredrar att använda starka alkoholprodukter, men ändå vill uppnå en antibakteriell effekt och smidig hud, har Australian Bodycare utvecklat ett effektivt, dermatologiskt testat set för intimrakning. Detta set är speciellt lämpat för nedanstående tillfällen.

– Intim hårborttagning


Detta hjälper mot röda prickar efter rakning:

Äkta Tee Tree Oil från Australien med antiseptiska egenskaper som bekämpar effektivt bakterier. Därför rekommenderar vi starkt att ni använder produkter med tea tree oil i samband med rakning.


Produkter Från Australian Bodycare:

3 produkter till intimrakning
3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 399 kr
Försäljningspris 399 kr Ordinarie pris
3 produkter till intimrakning - 3 produkter mot inåtväxta hår, skäggpest och röda rakfinnar efter intimrakning

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram