Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är svamp mellan skinkorna?

Svamp mellan skinkorna, även känt som intergluteal candidiasis, är en
hudinfektion som orsakas av olika typer av svampar, oftast Candida
albicans. Den har en rad olika symtom, bland annat

  • Klåda och brännande känsla
  • Rodnad och irritation
  • Svullnad av det drabbade området
  • Hud som fjällar eller spricker
  • Eventuell flytning med en obehaglig lukt

Symtomen kan variera i svårighetsgrad och kan förvärras av fysisk aktivitet, svettning eller åtsittande kläder.

Orsaker till svamp mellan skinkorna

Det finns flera faktorer som kan bidra till utvecklingen av svamp mellan skinkorna:

Dålig hygien

Otillräcklig rengöring av området kan skapa en miljö där svamp trivs.

Fuktiga förhållanden

Överdriven svett och fukt kan främja svamptillväxt.

Medicinska tillstånd

Personer med nedsatt immunförsvar, diabetes eller andra kroniska sjukdomar löper större risk att utveckla svampinfektioner.

Användning av antibiotika

Vid långvarig användning av antibiotika kan störa den naturliga balansen mellan mikroorganismer på huden, vilket kan leda till svampinfektioner.

Åtsittande kläder

Kläder som inte låter huden andas kan skapa en miljö som är gynnsam för svamptillväxt.

Hormonella förändringar

Hormonell obalanser, som kan uppstå under graviditet, menstruation eller på grund av vissa mediciner, kan också vara en faktor.

Genom att förstå både symptomen och de möjliga orsakerna till svamp mellan skinkorna är du bättre rustad för effektiv behandling och förebyggande åtgärder.

Intimtvål för daglig intimvård
Intimtvål för daglig tvätt av intimområdet, Kan minska besvär som t.ex. klåda, sveda eller irritation i underlivet
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 119 kr
Försäljningspris Från 119 kr Ordinarie pris
Intimtvål för daglig intimvård - Intimtvål för daglig tvätt av intimområdet, Kan minska besvär som t.ex. klåda, sveda eller irritation i underlivet

Varför välja Australian Bodycare?

Australian Bodycare är ett ledande hudvårdsföretag som specialiserar sig på naturliga och effektiva lösningar för en rad olika hudproblem, inklusive vård av svamp mellan skinkorna. Med över 30 års erfarenhet i branschen har vi byggt upp en gedigen kompetens inom att utveckla produkter som kan användas för att ta hand om hudirritationer som klåda och rodnad.

Hur Australian Bodycares produkter är särskilt effektiva för vård av svamp på huden

Det som verkligen skiljer Australian Bodycare från andra varumärken är de unika formuleringarna som innehåller Tea Tree Oil. Produkterna är särskilt effektiva för behandling av svamp mellan skinkorna:

Rengörande egenskaper: Tea Tree Oil är känd för sina rengörande egenskaper som effektivt kan hjälpa mot rodnad, klåda och irritation vid svamp mellan skinkorna.

Snabb lindring: Våra produkter är utformade för att lindra kliande och irritation, som är vanliga symptom på svamp mellan skinkorna.

Naturliga ingredienser: Vi baserar våra produkter på naturliga ingredienser och de är lämpliga för alla hudtyper - även känslig hud.

Brett produktsortiment: Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter, från krämer och tvålar till oljor och sprayer produkter som kan anpassas efter individuella behov och preferenser.

Dermatologiska tester: Alla våra produkter är dermatologiskt testade och godkända, så du kan vara säker på att de är effektiva och hudvänliga.


Förebyggande

Goda hygienvanor

Förebyggande åtgärder är alltid bättre än behandling, och det gäller även svamp mellan skinkorna. Här är några grundläggande hygienvanor som kan hjälpa till att förebygga svamp mellan skinkorna:

Regelbunden tvätt: Se till att tvätta området mellan skinkorna dagligen med mild tvål och vatten.

Torka noggrant: Efter duschen ska du torka området noggrant med en ren handduk för att undvika fukt där svamp kan trivas.

Löst sittande kläder: Välj löst sittande kläder som andas och undvik syntetmaterial som kan hålla kvar fukt.

Byt underkläder dagligen: Du bör byta underkläder varje dag. Det kan vara nödvändigt att byta flera gånger om dagen gånger om dagen, t.ex. om du är fysiskt aktiv och/eller svettas mycket.

Undvik att dela handduk och personliga hygienprodukter: Handdukar, tvål och andra personliga hygienprodukter bör inte delas med andra. Det kan överföra bakterier och förvärra problemet.

Hur Australian Bodycare-produkter kan användas i en förebyggande rutin

Australiska kroppsvårdsprodukter kan enkelt läggas till i din dagliga hudvårdsrutin och rekommenderas eftersom Tea Tree Oil bland annat är känt för att hålla huden ren.

Använd barriärkräm: Efter badet applicerar du vår barriärkräm på det drabbade området för att hålla det rent och skyddat.

Våtservetter med Tea Tree Oil: Om du är på språng och behöver en uppfräschning mellan skinkorna är våra intimservetter med Tea Tree Oil ett snabbt och enkelt sätt att hålla området rent och bakteriefritt.

Förebyggande tvätt med Intim Wash: Använd vår Intim Wash med Tea Tree Oil när du tvättar dig dagligen för att hålla huden ren och rensa bort bakterier och svett.

Exfoliering varje vecka: Använd vår exfolierande Body Scrub en gång i veckan för att avlägsna döda hudceller.

Genom att följa dessa tips och använda Australian Bodycare-produkter kan du rengöra din hud och minimera risken för att utveckla mellan skinkorna.

Barriärcreme för underlivet
skyddar mot irritation och friktion i intimområdet
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 149 kr
Försäljningspris Från 149 kr Ordinarie pris
Barriärcreme för underlivet - skyddar mot irritation och friktion i intimområdet

Sammanfattning

Svamp mellan skinkorna är ett vanligt hudproblem som kan orsaka en rad obehagliga symtom som klåda, rodnad och irritation. Lyckligtvis är det ett vanligt problem, men det är också ett tillstånd som kan förebyggas.

Guiden har gett dig en omfattande förståelse för vad svamp mellan skinkorna är, varför det uppstår och hur det kan förebyggas och behandlas.

Vi har har också presenterat vikten av god hygien och hur Australian Bodycare-produkter kan rengöra och förebygga de typiska besvären vid svamp mellan skinkorna.


VANLIGA FRÅGOR

Finns det några biverkningar när du använder Australian Bodycare-produkter?

Alla Australian Bodycare produkter är dermatologiskt testade och
hudvänliga. Det betyder att de kan användas på alla hudtyper - även känslig hud. Vi rekommenderar dock alltid att du först testar produkterna på en begränsad yta av huden innan du börjar använda dem.


Hur förvarar jag produkterna på rätt sätt?

Förvara produkterna i en sval och torr miljö och borta från direkt solljus. Se till att locket eller kapseln är ordentligt stängd för att undvika bakterier i produkten efter öppnandet.


Kan man få svamp mellan skinkorna?

Ja, det kan man. Det kan orsakas av flera saker, till exempel fukt, värme och bristande eller otillräcklig hygien.


Kan svamp försvinna av sig själv?

I vissa fall kan en mild svampinfektion försvinna av sig själv, men det är
alltid bäst att söka professionell rådgivning hos din läkare för korrekt diagnos och behandling.


Vad orsakar rodnad mellan skinkorna?

Rodnad mellan skinkorna kan vara ett symptom på en svampinfektion eller andra hudproblem. Om du upplever ihållande rodnad bör du konsultera en läkare för korrekt diagnos och behandling.


Vad orsakar vätskande sår mellan skinkorna?

Vätskeretention kan vara ett allvarligt symptom som kräver läkarvård. Det kan tyda på en infektion eller annat medicinskt tillstånd som kräver professionell behandling.


Varför spricker huden mellan skinkorna?

Sprickor i huden mellan skinkorna kan orsakas av torr hud, svampinfektioner eller andra hudproblem. Det är viktigt att få en korrekt diagnos från din läkare för att fastställa den bästa behandlingen.


Vilken är den bästa behandlingen för svamp mellan skinkorna?

Behandlingen av svamp mellan skinkorna kan variera beroende på hur allvarlig infektionen är. Receptfria antibakteriella krämer är ofta effektiva för lindriga fall, medan receptbelagda läkemedel kan vara nödvändiga för allvarligare infektioner. Det är viktigt att följa din läkares instruktioner för behandling.

Intimtvål för daglig intimvård
Intimtvål för daglig tvätt av intimområdet, Kan minska besvär som t.ex. klåda, sveda eller irritation i underlivet
+15.000 omdömen
Ordinarie pris Från 119 kr
Försäljningspris Från 119 kr Ordinarie pris
Intimtvål för daglig intimvård - Intimtvål för daglig tvätt av intimområdet, Kan minska besvär som t.ex. klåda, sveda eller irritation i underlivet

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram