Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Ansiktsvård kan vara enkelt: 4 Step Face Care från Australian Bodycare

Med 4 Step Face Care-paketet från Australian Bodycare får du en komplett ansiktsvårdsrutin, från rengöring till återfuktning. Alla produkter i setet är idealiskt kombinerade med varandra och passar alla hudtyper. Naturlig Tea Tree Oil används i processen, vilket ger huden en hälsosam och vital lyster. Dessutom ingår ett akut hjälpmedel mot finnar som ett extra tillbehör i setet.

Ansiktsvård med Tea Tree Oil
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 499 kr
Försäljningspris 499 kr Ordinarie pris 559 kr
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar

Det här är det bästa sättet för män att ta itu med ansiktsvård med paketet:

De fyra produkterna i paketet är perfekta när de används i kombination därför bör de användas på detta sätt. På så sätt kan du få fram det bästa resultaten. Följande 4 steg utgör en komplett ansiktsvård för män:

Steg 1:

Det första steget är att rengöra ansiktet noggrant med Face Wash.

För att göra detta, löddra den milda rengöringsgelen med vatten och massera försiktigt över hela ansiktshuden med den. Skölj sedan av skummet med rent vatten. På så sätt kan du rengöra huden djupt in i porerna, särskilt från smutsrester och bakterier som kan orsaka finnar.

Steg 2:

Det andra steget i din hudvårdsrutin är Facial Toner.

Detta är ett uppfriskande Facial Toner som förbereder huden på bästa sätt för den efterföljande fuktkrämen. Det bästa sättet att göra detta är att blöta en bomullsrondell med ansiktstvätten och använda den över hela ansiktet.

Steg 3:

I det tredje steget återfuktar du din hud med hjälp av Face Cream, eftersom den behöver det efter rengöringen.

Om din hud fortfarande är fuktig efter Face Tonic är det här den perfekta tidpunkten att applicera en vårdande kräm. Du bör aldrig hoppa över detta steg, annars kan din hud torka ut efter rengöringen. Med Facial Cream skapar du balans.

Steg 4:

Det fjärde steget är valfritt: om en finne dyker upp i ansiktet kan du behandla den specifikt med Spot Stick.

Anti-pimple Spot Stick i paketet är perfekt för att behandla finnar på ett målinriktat och effektivt sätt.


Intressanta fakta om mäns hud

Faktum är att mäns hud skiljer sig ganska mycket från kvinnors. Ett första slående faktum: mäns hud är ca 20% tjockare än kvinnors. Detta beror på könshormonet testosteron, som finns i mycket större mängder i den manliga kroppen än hos kvinnor. Detta gör för övrigt också mäns hud mer genomsläpplig i skyddsbarriären och därmed mer sårbar.

Högre talgproduktion hos män

Också intressant att veta: Hos män är hudens sebumproduktion (dvs. hudens oljeproduktion) ungefär dubbelt så hög varje dag som hos kvinnor, eftersom deras hud har färre talgkörtlar. Detta är också anledningen till att mäns hud ofta ser mer grovporig ut och tenderar att bilda orenheter. Högkvalitativ ansiktsvård för män med fet eller oren hud är därför ännu viktigare.

De goda nyheterna: långsamt åldrande av huden hos män

Faktum är att mäns hud åldras långsammare än kvinnors. Detta beror inte bara på den ökade talgproduktionen i manlig hud (rynkor bildas svårare på fet hud), utan framför allt på hormonella förhållanden: hos kvinnor minskar östrogennivåerna med stigande ålder, vilket minskar vattenlagringsförmågan och ytterligare minskar hudens oljeproduktion.

Män upplever inte dessa hormonella förändringar, så de bildas långsammare och är mindre synliga.

Hur mycket behöver jag ta hand om min hud som man?

Bra fråga: svaret beror lite på din individuella hudtyp. Det finns en grundläggande "hudvårdsrutin" som är vettig för alla män:

1) Rengör huden en gång om dagen.

För normal till kombinerad hud, liksom för torr hud, räcker det att rengöra ansiktet noggrant en gång om dagen (helst på kvällen). På morgonen räcker det att tvätta ansiktet med rent vatten.

2) Följ upp med en mild toner

En mild toner, helst en som balanserar hudens pH-värde, är mycket viktig efter rengöring. Face Tonic är till exempel perfekt för detta. Face tonic kan användas morgon och kväll.

3) Sist men inte minst, en lätt vård som inte tynger ner huden.

Det kan vara en gel, en uppfriskande vätska eller en närande kräm, t.ex. Face Cream.

Hur myck du ska vårda di hud beror på din hudtyp. Vet du inte ens om det? Inga problem, vi ska visa dig några tydliga tips som hjälper dig att spåra din personliga hudtyp.

Ansiktsvård med Tea Tree Oil
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 499 kr
Försäljningspris 499 kr Ordinarie pris 559 kr
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar

Så vet du vilken hudtyp du har

Man skiljer grovt mellan fyra hudtyper: torr hud, normal hud, kombinerad hud och fet/fläckig hud. Normal och kombinerad hud är relativt lätt att ta hand om, men för torr och mycket fet hud bör du känna till några extra tips. Här är en översikt:

Torr hud åtföljs av en känsla av stramhet och känslighet. Huden är torr, fjällig, ibland sprucken och har lätt för att rodna. Torr hud behöver en extra dos fukt och skydd för att stabilisera sig, vilket bäst ges utöver den normala vårdrutinen med hjälp av rika, oljiga krämer.

Normal hud är ren, balanserad och finporig. Den är varken fet eller torr och har en bra fuktbalans.

Kombinerad hud kombinerar normal och oren hud. Glans och mindre orenheter förekommer i den så kallade T-zonen (panna, näsa, haka), medan huden i resten av ansiktet är normal.

Fet/fläckig hud lyser starkt över hela ansiktet. Svårare orenheter och finnar upp till acne. Huden är också mycket storporig och grov. Denna hudtyp behöver också lite extra uppmärksamhet.

Vad ska man tänka på när det gäller ansiktsvård för män med fet eller oren hud?

För mycket fet till oren hud bör män följa några ytterligare regler. Den viktigaste av dessa är: regelbunden rengöring. Fet hud producerar ständigt för mycket talg, så porerna blir igensatta och bildar orenheter i samspel med bakterier.

Om du har fet hud bör du alltid rengöra den två gånger om dagen och inte ta hand om den med feta produkter. Se till att använda lätta vårdprodukter som inte främjar ytterligare orenheter; förresten, du kan inte gå fel med vårt 4 Step Face Care-set här heller.

Ansiktsvård med Tea Tree Oil
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 499 kr
Försäljningspris 499 kr Ordinarie pris 559 kr
4 produkter mot oren hud, finnar och pormaskar

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram