Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är serum?

Serum är en speciell typ av hudvård. Det är en hudvårdsprodukt i sin mest koncentrerade form och med en tunn konsistens

Det betyder att produkten ger dig massor av effektiva och närande ingredienser, som tack vare den flytande formen kan tränga djupt in i huden och verka extra effektivt. 

Ett serum är en hudvårdsprodukt, som siktar in sig direkt på ett hudproblem. Det kan vara torr, grå, fet eller röd hud, som serumet aktivt avhjälper. 


Vad innehåller serum? 

Det är främst några primära ingredienser, som används i ett serum. Det kan vara:

 • Hyaluronsyra 
 • Niacinamid 

Båda ingredienserna är stjärnor inom hudvård. Och varför är det så?

Hyaluronsyra – din väg till fukt och elasticitet

Hyaluronsyra är ett närmast magiskt medel inom hudvårdsprodukter. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och huden, men med åldern sjunker nivåerna stadigt – och det leder till en hud som saknar fukt, spänst och lyster. 

Hyaluronsyra finns i många serum eftersom det har en unik förmåga att binda fukt. Den kan faktiskt binda fukt 1 000 gånger sin egen vikt och därför kan man inte undvara den i den dagliga hudvårdsrutinen om huden saknar fukt. 

Med Australian Bodycares hyaluronsyra-serum får du intensiv fuktvård av din hud. Den bidrar till att reducera fina linjer och ge huden mer glöd, oavsett om du har torr, fet eller kombinerad hud. Den passar med andra ord bra för alla hudtyper. 

Den är till och med dermatologiskt testad och 100 % vegansk.

Boosterpaket med hyaluronsyra för glöd & slät hud
3 produkter för massor av glöd och minimering av fåror och fina linjer
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 549 kr
Försäljningspris 549 kr Ordinarie pris 649 kr
Boosterpaket med hyaluronsyra för glöd & slät hud - 3 produkter för massor av glöd och minimering av fåror och fina linjer

Niacinamid – klarar alla uppdrag inom hudvård 

Niacinamid är en typ av B3-vitamin. Tillsammans med de andra B-vitaminerna är det ett viktigt näringsämne, som smörjer hjulen i kroppens biologiska processer, så att de fungerar på bästa sätt. 

Vitamin B3 bidrar till att reparera DNA-skador. Det är också en av de viktigaste delarna för god hudhälsa.

Det beror på att niacinamid har en gynnsam effekt på många olika hudproblem med allt från trist, torr och grå hud till fina linjer och rynkor

Australian Bodycares niacinamid-serum vårdar huden på djupet genom att ge massor av näring, som säkrar att porerna minskas, att ojämn hudton reduceras, och att akne och rosacea åtgärdas. Det ger dig en slätare och vackrare hud. Serumet är 100 % veganskt och det kan användas varje dag – oavsett vilken hudtyp du har.  

Niacinamide Serum mot finnar och oren hud
med niacinamid 10%, Zink 1% och Tea Tree Oil mot oren hud
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 159 kr
Försäljningspris 159 kr Ordinarie pris
Niacinamide Serum mot finnar och oren hud

Varför ska du använda serum? 

Serum är ett måste på badrumshyllan om du vill ge huden bästa tänkbara förutsättningar att hålla sig vacker och hälsosam. 

Ett serum är späckat med en högre koncentration av aktiva ingredienser. Det ger därför din hud all den bästa näringen. Samtidigt säkrar den flytande konsistensen att det tränger in snabbare och lättare i huden och har god effekt på dina hudproblem. 

Serum är utvecklat för att avhjälpa en lång rad hudproblem. Det kan vara:

 • Fina linjer och rynkor
 • Matt och torr hud
 • Rodnad och hudirritation
 • Finnar
 • Hyperpigmentering, ojämn hudton och -struktur 
 • Grova porer 
 • Slapp hud och avsaknad av elasticitet 

Om du står framför spegeln varje dag och är ledsen över ett av dessa hudproblem kan serum hjälpa dig på vägen mot en sundare, mjukare och vackrare hud. 


Hur använder du serum i din ansiktsvård?

Det är viktigt att du använder serum på rätt sätt i din dagliga hudvård. För bästa tänkbara hudvård rekommenderar vi att du följer denna steg-för-steg-guide.

 1. Rengör huden ordentligt så att den är fri från smuts och orenheter. Använd gärna Face Wash som rengör skonsamt och effektivt. Massera över ansikte och hals och skölj sedan med ljummet vatten.
 2. Applicera serum, exempelvis niacinamid-serum eller hyaluronsyra-serum efter rengöring. Applicera på fingerspetsarna och massera försiktigt in i huden. Serum ska inte sköljas bort. 
 3. Avsluta med en god och närande ansiktscreme, som fuktar huden ordentligt – gärna Face Cream. Applicera på ansiktet och massera in i huden i ungefär en minut. Det gör att cremen absorberas helt samtidigt som den lätta massagen stimulerar huden. 

OBS: Det är viktigt att du applicerar serum innan du smörjer in dag- eller nattcremen. Annars bildar cremen en hinna och serumet kan då inte tränga ner tillräckligt djupt i huden och verka effektivt. 

Boosterpaket med hyaluronsyra för glöd & slät hud
3 produkter för massor av glöd och minimering av fåror och fina linjer
+15.000 omdömen
Ordinarie pris 549 kr
Försäljningspris 549 kr Ordinarie pris 649 kr
Boosterpaket med hyaluronsyra för glöd & slät hud - 3 produkter för massor av glöd och minimering av fåror och fina linjer

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram