Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är Aloe Vera dryck?

Aloe Vera är en suckulentväxt ursprungligen från östra Afrika. I flera tusen år har dess gel haft ett rykte som ett av de bästa läkande naturmedlen. Aloe Vera plantan odlas nu över hela världen tack vare sina gynnsamma effekter på den allmänna hälsan, både utvärtes och invärtes.

En Aloe Vera dryck utvinns ur växten i en koncentrerad och flytande gelform. Saften är genomskinlig och den tas från fruktköttet på plantans blad. Gelen blir filtrerad och renad innan den tappas på flaska. Drycken är ett kosttillskott och du behöver bara dricka ett par skedar dagligen för att få en boost i din kost. Med en Aloe Vera gel dryck kan du alltså på ett enkelt sätt komplettera din dagliga kost med näring från Aloe Veras effektiva egenskaper.

 


Därför ska du dricka Aloe Vera

Aloe Vera är en av de mest kända växterna världen över. Det finns goda skäl till det. När du dricker Aloe Vera ger du nämligen din kropp mängder av näring samt tillskott av vitaminer som tillsammans stärker kroppens hälsa. Aloe Vera-dryckens fördelar är många:

  1. Immunförsvaret kan stärkas markant.
  2. Hjälper att upprätthålla friska slemhinnor i mage- och tarmsystem.
  3. Kan förebygga förstoppning och lös mage genom att stabilisera matsmältningen.
  4. Kan rena kroppen från ackumulerade gifter och slaggprodukter.
  5. Kan reducera inflammation i kroppen.
  6. Bidrar till att återfukta och hålla huden frisk och motståndskraftig.
  7. Kan motverka bakterier i munnen.
  8. Hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.
  9. Bidrar till att reglera kroppens kolesterolbalans.

1. Stärk ditt immunförsvar

När du dricker Aloe Vera kan du stärka ditt immunförsvar. Det är möjligt eftersom Aloe Vera är en adaptogen växt. ”Adaptogen” betyder ungefär att normalisera eller anpassa sig. Därför hjälper Aloe Vera din kropp att anpassa sig till de förhållanden som den utsätts för. Detta gör det möjligt för kroppen att lättare stå emot sjukdomar och andra negativa tillstånd.

Du får hjälp med att skapa balans i kroppens system, så att du får en ökad motståndskraft mot den fysiska, kemiska och psykiska stressen som du utsätts för varje dag. Aloe Vera stimulerar de vita blodkropparna i ditt immunförsvar – och det gör dig alltså mer motståndskraftig mot angrepp från virus och bakterier.

2. Bibehåll ett sunt mag- och tarmsystem

Genom att inta en Aloe Vera dryck kan du hjälpa din magsäck att lugna sig. Aloe Vera är en basisk växt, och när vi äter försurande matvaror som bröd, kaffe, kött och socker behöver vi återskapa balansen i magen. Den balansen kan en Aloe Vera dryck hjälpa till att återskapa. Gelen går nämligen in och stabiliserar pH-värdet för att balansera syra-basbalansen.

3. Förebygg lös och trög mage

Om du, i likhet med många andra svenskar, lider av problem med matsmältningen, finns ytterligare en anledning att dricka Aloe Vera gel. Magen kan ge många problem, till exempel i form av förstoppning och diarré. Inget av besvären är tecken på att du har en sund mage. Faktiskt är en välfungerande matsmältning en av hörnstenarna i en allmänt god hälsa.

Växtdrycken hjälper till att rengöra dina matsmältningsorgan och lindrar obehag vilket hjälper dig att stabilisera matsmältningen. Tarmfloran kommer i balans, och du kan uppleva att du får en normal avföring. Drycken motverkar också problem med halsbränna och sura uppstötningar, vilka är två problem som är mycket obehagliga och besvärande.

4. Ge din kropp en detox

Det är bra för din kropp att få en ordentlig utrensning av giftiga ämnen som stör kroppen. Över tid ansamlas gifter och slaggprodukter i din kropp och dessa påverkar din hälsa. Aloe Vera gel dryck är, tack vare sin geléaktiga konsistens, ett livsmedel som enkelt kan tränga in i din kropps tarmkanaler. Den rör sig enkelt genom tarmsystemet och samlar på sig gifter och slaggprodukter på dess väg för att rena din kropp. Det är emellertid hela kroppens reningssystem som stimuleras, så gelen påverkar inte bara tarmkanalerna utan också njurarna, lungorna och gallgångarna.

Med utrensningen kan du uppleva en fräsch känsla i kroppen. Du kan nästan märka hur de förorenande ämnena i kroppen försvinner. En detox med Aloe Vera ger din kropp en ordentlig storstädning.

5. Minska inflammationer i kroppen

Inflammation är ett sjukdomstillstånd i din kropp. Det är kroppens sätt att berätta att den är skadad eller har drabbats av en infektion. Inflammationer ger normalt upphov till värme, smärta, rodnad och svullnad, och de kan uppstå i huden såväl som i muskler och leder.

Aloe Vera dryck kan motverka irritation och inflammationer genom att bekämpa bakterier och virus innan de orsakar en inflammation. Därför kan du också uppleva en förbättrad flexibilitet och större rörlighet om du lider av stela leder.

6. Stärk hudens hälsa

Huden är kroppens största organ, och den avslöjar mycket om din generella hälsa. Aloe Vera kan öka hudens elasticitet och tillföra mängder av fukt till den. Dessa faktorer är viktiga för att undvika fina linjer och rynkor. Torr hud är nämligen en grogrund för rynkor. Aloe Vera gel verkar lugnande och svalkande på huden, och därför kan den användas på alla slags sår, insektsbett, eksem och psoriasis.

Aloe Vera dryck är därför också en mycket effektiv Aloe Vera kur för dig som lider av akne och finnar. De många olika inflammationstillstånden som orsakar akne i huden, kan lindras av växtens närande egenskaper inifrån. Aloe Veras antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper kan ge god effekt mot de inflammerade bölderna på huden och drickgelen hjälper aknesåren att läka snabbare.

7. Få bättre munhygein

Din mun är hem för mängder av bakterier, faktiskt över 700 olika. Munnen är varm, fuktig och har ofta en del matrester. Det är en miljö i vilken bakterier stortrivs. Din munhälsa har betydelse för din generella hälsa och det är av den anledningen viktigt att upprätthålla en god munhygien.

Aloe Vera-dryck bekämpar bakterier – även i munnen. Därför kan den fungera som ett skydd mot de skadliga bakterier som kan uppstå i munnen och som bland annat kan orsaka irriterat tandkött. Med Aloe Vera drickgel vårdas vävnaderna i munnen.

8. Håll ditt blodsocker stabilt hela dagen

Många har ett förhöjt eller instabilt blodsocker, och det påverkar deras allmänna hälsa. Men, varför är ett stabilt blodsocker viktigt för din hälsa? Anledningen är att varken hjärnan eller nerverna fungerar optimalt om blodsockernivån varierar. Ditt blodsocker förser nerv- och hjärnceller med energi, och svängningar i energitillförseln motverkar ditt välbefinnande.

Flera undersökningar har visat att Aloe Vera dryck kan stabilisera och upprätthålla en normal blodsockernivå, så att hjärnan och nerverna hela tiden får rätt mängd energi. Detta är särskilt viktigt för personer som är i riskzonen för att utveckla diabetes typ 2.

9. Reglera kroppens kolesterolbalans

Din kropp kan inte fungera utan kolesterol – det är ett fettämne som är livsnödvändigt. Kroppen tål emellertid inte ett förhöjt kolesterolvärde. Har du för höga halter kolesterol i blodet löper du också ökad risk att få hjärt-kärlsjukdomar.

Dricker du Aloe Vera får du ett effektivt medel för att sänka ditt kolesterolvärde, så att du minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom kan gel-drycken ha en positiv inverkan på syresättningen av blodet och den generella cirkulationen.


Aloe Vera dryck innehåller energi för kroppen

Med en Aloe Vera drickgel kan du ge din kropp en stor dos energi. Drycken innehåller nämligen ett antal vitaminer såsom A-, C- och E-vitamin, många olika B-vitaminer (B1, B2, B3, B6 och B12) och över 20 viktiga mineraler som bland annat zink, järn, magnesium och kalcium. Drickgelen är alltså späckad med ämnen som hjälper till att boosta din hälsa.

Dessutom har Aloe Vera dryck ett högt innehåll av aminosyror. Sammantaget finns 20 aminosyror som din kropp behöver. Det är åtta stycken av dessa – de essentiella – som är särskilt viktiga för din kropp. I drycken får du alla de åtta viktigaste aminosyrorna. Dessutom kan du också fylla på med viktiga fettsyror när du dricker Aloe Vera. Det handlar om HCL cholesterol, B-sitosterol och campesterol. De är alla viktiga för att minska halten fetter i ditt blod, liksom de kan minska risken för allergier samt motverka matsmältningsproblem.

LÄS OCKSÅ: Aloe Vera växt – växten med de många egenskaperna


Hur smakar Aloe Vera dryck och hur dricker man den?

Aloe Vera dryck är en 100% naturlig produkt. Det är därför inte givet att den smakar gott. Faktiskt har drickgelen dock en diskret, fräsch och något besk smak, och doften är mild.

Du kan dricka gelen ren eller blanda den i en juice eller smoothie. Det finns många läckra recept att hitta på nätet. Om du inte tycker om den naturliga smaken av Aloe Vera kan du också få den i olika smaker, såsom äpple eller persika, vilket ger drickgelen en söt, fruktig smak.

Drick en matsked Aloe Vera gel 2-3 gånger per dag cirka 15 minuter före en huvudmåltid. Du kan också blanda gelen i en smoothie eller juice. Följ rekommendationerna för dosering. För mycket Aloe Vera-dryck kan nämligen ge biverkningar såsom ökad avföring.


Aloe Vera dryck och viktminskning

Om du precis som många andra önskar bli av med de berömda extrakilona, kan Aloe Vera dryck hjälpa dig. Den ersätter dock inte bra kost och motion, utan ska ses mer som en boost för en viktminskning. Ett eventuellt vikttapp blir alltså en bonus i samband med att du ökar din livskvalitet och får en bättre hälsa.

Ett vikttapp i samband med att dricka Aloe Vera hänger samman med gelens unika egenskaper för att skapa balans i ditt matsmältningssystem och rensa ut kroppens ansamlingar av gifter och slaggprodukter. När du rensar ut och stärker matsmältningssystemet kommer du nämligen automatiskt att kunna tappa lite i vikt. Därför kan Aloe Vera dryck hjälpa dig på vägen mot att komma i de byxor du inte kunnat knäppa på många år. Det ger en stor boost till självförtroendet.

LÄS OCKSÅ: Aloe vera – Vad är aloe vera bra för?


Var kan du köpa Aloe Vera dryck?

Om du har lust att ge ditt välmående en vitamininjektion med Aloe Vera dryck, har du många sätt att införskaffa detta unika hälsoelixir. Du kan köpa drickgelen i hälsokosthandeln och på ditt närmaste apotek. Du kan också finna Aloe Vera-produkter på hyllorna i mataffären. Givetvis kan du även köpa Aloe Vera drickgel på nätet – du hittar den hos flera webbutiker.

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram