Bild på anne thestrup meimbresse

Granskad av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil här »
Innehållsförteckning:

Vad är en concealer?

En concealer är en sminkprodukt som döljer allt från finnar till rodnad i ansiktet. Den består av ett lätt flytande material och kommer ofta i en mindre pensel eller stift, vilket gör det enkelt att täcka ett litet område av huden. Du kan få concealers i olika färger, så att du kan hitta en som passar din hudtyp.

Det är en mycket användbar produkt som är perfekt för stora festsminkningar, men också för vardagsbruk när du vill ha en naturlig look samtidigt som du döljer en liten finne eller mörka ringar. 

Täck blemmor enkelt och effektivt

Finnar, blemmor och pormaskar är ganska vanliga, men de kan ändå vara irriterande att ha att göra med. Om du vill minimera deras utseende är en concealer för finnar en bra följeslagare - särskilt om det bara handlar om en eller två blemmor.

Tänk på att en concealer bara döljer finnen och inte får den att försvinna. Om du vill bli av med blemmor är det första steget att rengöra huden noggrant två gånger om dagen för att se till att den är bakteriefri.

Sedan kan du använda concealer för att täcka finnar, men även ljus rodnad, mörka områden under ögonen eller pigmentförändringar.

Ge näring, dölj och minimera blemmor med vår Concealer

Concealer från Australian Bodycare är baserad på antibakteriell Tea Tree Oil, som håller huden frisk. Tea Tree Oil skyddar huden mot nya finnar, orenheter och pormaskar.

Dessutom innehåller Concealer både hyaluronsyra och salicylsyra för att bibehålla hudens fuktbalans och lösa upp orenheter. På så sätt vårdar du huden och ger den goda förutsättningar för läkning - samtidigt som du döljer orenheter. Fukten från hyaluronsyran gör huden slät och jämn, vilket gör det lättare att applicera andra produkter ovanpå, t.ex. puder eller foundation.

Om du är gravid eller ammar bör du rådgöra med din läkare innan du använder produkter med salicylsyra.

Vår Concealer finns i tre färgnyanser, så att du kan välja den som bäst matchar din hudton. Den kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar.

Hur använder du concealer i din hudvårdsrutin?

För bästa resultat, applicera concealer efter att du rengjort huden. För att rengöra huden på djupet, minimera orenheter och dölja dem kan du kombinera vår concealer med våra andra produkter. Läs mer nedan.

Hur man använder

Vi rekommenderar att du använder Concealer i kombination med produkterna i ansiktspackningen enligt följande:

  • Ansiktstvätt - rengör ansiktet och halsen noggrant med ansiktstvätt. Det är viktigt att ta bort alla bakterier, sminkrester och överflödigt talg två gånger om dagen (morgon och kväll) för att minimera oren hud.
  • Face Tonic - torka av den rengjorda ansiktshuden med skin tonic med hjälp av en bomullsrondell. Face Tonic behöver inte sköljas av.
  • Face Cream - avsluta med ett vårdande lager Face Cream för att hålla huden skyddad och återfuktad under hela dagen eller natten.
  • Spot Stick - applicera det effektiva Spot Stick direkt på finnen, pormasken eller annan oren hud och låt torka innan du går vidare till nästa steg.

Avsluta med concealer

Efter de fyra första stegen kan du applicera concealern direkt på den eller de finnar du vill dölja. Den smarta sticken gör det enkelt att hitta rätt område, oavsett hur litet det är. Blanda in produkten i huden med ett finger eller en makeupsvamp.

Du kan enkelt använda Concealer flera gånger under dagen om det behövs.

Vår Spot Stick och Concealer är två bra produkter att ha till hands samtidigt. Applicera Spot Stick på blemmorna först och sedan Concealern. Båda produkterna kan tas med i väskan så att du kan fortsätta att behandla och dölja finnar även när du är på språng.

Tips: Om du kämpar mycket med finnar, pormaskar och blemmor, kommer du att dra nytta av att lägga till ett serum i din hudvårdsrutin. För detta ändamål rekommenderar vi Blemish Serum med Niacinamide för daglig användning.

Varför ska man använda concealer?

Concealer är för dig som lider av finnar, rodnad, pormaskar och andra blemmor och vill dölja dem på ett naturligt och enkelt sätt. Den kan också användas för att täcka mörka ringar under ögonen eller pigmentfläckar.

Vår Concealer kan också kallas "finnarnas kamouflagedräkt" eftersom den effektivt täcker oönskade ojämnheter i huden. Samtidigt ser de goda ingredienserna till att huden får näring och vård, så att orenheter snabbt löses upp och avlägsnas från huden.

Concealer är lätt att applicera direkt på finnen och den lätta konsistensen gör den lätt att blanda in i huden. Den kan också användas för att täcka andra ojämnheter i huden, t.ex. åldersfläckar på halsen eller bröstet.

Vad ska du titta efter när du väljer concealer?

Om du vill använda en concealer i din dagliga sminkrutin handlar det om att hitta rätt concealer för dig. Läs mer om vad du bör tänka på nedan.

Syfte

Letar du efter en concealer för blemmor eller mörka ringar? Om du vill ljusa upp området under ögonen ska du applicera concealer i en triangel under ögat och i ögonvrån - det öppnar upp ögat. Dutta försiktigt in produkten i huden så att den inte kladdar.

Konsistens

Viskösa concealers är ofta bäst för blemmor, medan de för ögonområdet är lätta och ljusreflekterande. Konsistensen kan ofta ha betydelse för täckningen, men en tjock concealer kan också lägga sig för mycket "ovanpå" huden i stället för att blandas in naturligt och ge täckning.

Färg

För ögonområdet kan det vara bra att välja en concealer som är några nyanser ljusare än din egen hudfärg för att ge en fräsch look och täcka mörka områden så bra som möjligt.

Omvänt bör en concealer för blemmor matcha din hudton. Annars får den motsatt effekt. Den ska smälta in i din hud så att den täcker men samtidigt är osynlig för andra. Om du även använder foundation ska du välja samma nyans, så har du alla förutsättningar för ett naturligt resultat med concealer.

Gör som mer än 50.000 andra - Följ oss på Instagram